Лечо - відмінна заготівля на зиму, відкриваючи баночку і вдихаючи аромат, ми ніби повертаємося знову в літо. Як варити лечо з перцю і помідорів, дізнаєтеся з цієї статті.
Лечо з перцю, томатів і цибулі
Інгредієнти: стиглі томати – 3 кг; оцет – 60 мл; цибуля – 900 г; пісок цукровий – 190 г; червоний болгарський перець – 1 кг; сіль – 45 г; олія рафінована рослинна – 190 мл Приготування Стиглі томати розрізаємо на четвертинки. Шаткуємо півкільцями цибулю. Також на 4 частини ріжемо перчик. Для маринаду змішуємо інгредієнти, поміщаємо ємність на вогонь і даємо закипіти. Отриманим гарячим маринадом заливаємо підготовлені овочі і годинок 6 даємо постояти. Потім поміщаємо ємність з інгредієнтами на плиту і після закипання проварюємо близько 25 хвилин. Гаряче лечо відразу ж по пропаренным банкам і тут же укупориваем.
Лечо з огірками та помідорами і перцем
Інгредієнти: помідори – 25 кг; перець болгарський – 900 г; цукор – 180 г; огірки – 4 кг; часник – 6 зубчиків; рафінована олія рослинна – 180 мл; сіль; оцтова есенція – 10 мл Приготування Перець з томатами подрібнюємо, додаємо оцтову есенцію, сахарим, підсолюємо і вливаємо олію. Проварюємо чверть години після закипання. Потім додаємо огірки, нарізані скибочками, і проварюємо ще хвилин 7. Практично в кінці закладаємо дрібненько рубаний часник. Після цього варимо ще хвилин 5 а потім розподіляємо по пропаренным баночках і укупориваем.
Смачний рецепт лечо з помідорів і перцю з часником
Інгредієнти: болгарський перець червоного кольору – 10 шт.; стиглі томати – 3 кг; пісок цукровий – 180 г; часник – 8 зубчиків; сіль – 30 г; суміш мелених перців – 10 р. Приготування Моєму томати з перцем. Плодоніжки у помідорів вирізаємо, а у перців видаляємо серцевину. Часник чистимо і дрібненько кришимо. Половину помідорів дрібненько нарізаємо. Перчик можна подрібнити кільцями. Інгредієнти подрібнені поміщаємо в каструлю. Проварюємо 10 хвилин. Потім додаємо інші подрібнені помідори. Солимо, сахарим і додаємо перець. Варимо все разом півгодини. Готове гаряче лечо з помідорів і перцю з часником розливаємо по пропаренным баночках і укупориваем.
Лечо з болгарського перцю з помідорами
Інгредієнти: пісок цукровий – 1/2 склянки; м'ясисті стиглі томати – 2 кг; оцет 9% – 50 мл; олія рафінована рослинна – 100 мл; болгарський перець – 25 кг; сіль поварена – 30 р. Приготування Помідори миємо, нарізаємо шматочками, вирізаємо плодоніжку. Перемелюємо томати. Перчик також моєму, вирізаємо хвостики і насінну коробку. Ріжемо перчик на кілька частин. Томатну масу перелити у велику каструлю, туди ж вливаємо олію, сахарим і підсолюємо. Все це розмішуємо і даємо закипіти. В отриману масу закладаємо перець, проварюємо ще півгодинки, помішуючи. Практично в самому кінці вливаємо оцет, розмішуємо і знімаємо з плити. Гаряче лечо розливаємо по підготовленим пропаренным баночках і укупориваем.
Лечо з болгарського перцю і помідорів без оцту – рецепт
Інгредієнти: помідори стиглі – 15 кг; пісок цукровий – 40 г; перець солодкий – 700 г; часник – 6 зубчиків; невеликий гострий перчик – 1 шт.; сіль – 30 р. Приготування Ошпарюємо стиглі помідори окропом, знімаємо шкірку. Подрібнюємо томати з гострим перчиком з допомогою м'ясорубки або блендера. Поміщаємо підготовлені овочі в каструлю, підсолюємо, сахарим і ставимо на плиту. Поки варяться томати, солодкий перець шаткуємо соломкою. Проварюємо помідори близько 20 хвилин, додаємо нашатковану перець і проварюємо ще 20 хвилин. Потім вже закладаємо подрібнений часник і проварюємо ще хвилин 15. Лечо готово! Розподіляємо його по банкам і закатуємо.
Вдалих заготовок!