Огірки займають почесне місце серед всіх консервацій, які господині заготовляють на зиму. Сьогодні ми поділимося з вами простими способами приготування свіжих огірків в томаті на зиму без стерилізації. Закуска виходить хрустким, ніжною і неймовірно пікантною!
Різані огірки в томаті на зиму
Інгредієнти: огірки середні – 45 кг; часник – 245 г; перчик чилі – за смаком; есенція оцтова – 20 мл Для заливки:
помідори м'ясисті – 2 кг; цукор – 240 г; масло рослинне – 230 мл; сіль крупного помелу – 35 р. Приготування Перед тим, як закрити огірки в томаті на зиму, готуємо заливку: обдаємо помідори окропом, знімаємо шкірку і збиваємо м'якоть блендером. В томатну масу кидаємо дрібний цукор, сіль, додаємо рослинне масло і перемішуємо. Переливаємо суміш в каструлю, доводимо вміст до закипання і тушкуємо, помішуючи, хвилин 10.
Тим часом гарненько моєму огірки і подрібнюємо їх кружечками. Перекладаємо овочі в каструлю з томатом, проварюємо ще хвилин 20 до закипання і видавлюємо через прес часник. Кидаємо подрібнений перчик чилі і вводимо оцет. Ретельно все перемішуємо, розкладаємо гострі огірки в томаті на зиму в чисті банки і закорковуємо кришками.
Рецепт маринованих огірків в томаті на зиму
Інгредієнти: огірки середні – 555 г; сік томатний – 505 мл; сіль дрібна – 10 г; цукор білий – 30 г; кріп, листя хрону і петрушка; часник – 10 г; вишневі листя – 3 шт.; лимонна кислота – щіпка. Приготування Огірки промиваємо, складаємо в каструлю, наповнену водою, і залишаємо на 5 годин. На дно банки кидаємо трохи спецій, подрібненої зелені і часничку. Слідом викладаємо огірки, заповнивши банку наполовину. Далі кидаємо ще трохи спецій і зелені. Після знову огірочки, спеції, зелень. Заливаємо вміст окропом і залишаємо на 10 хвилин. У закипілий томатний сік додаємо сіль, цукор і перемішуємо. Обережно зливаємо воду з банки, додаємо дрібку лимонної кислоти і заливаємо огірки гарячим соком. Закатуємо кришкою, перевертаємо консервацію і закутуємо пледом, до повного охолодження.
Рецепт салату з огірків і цибулі в томаті на зиму
Інгредієнти: огірки середні – 25 кг; помідори великі – 15 кг; цибуля – 115 г; часник – 95 г; томатний сік ; сіль йодована – 10 г; цукор білий – 115 г; оцет – 10 мл Приготування Огірки промиваємо та нарізаємо тоненькими кружальцями. Помідори перекручуємо через м'ясорубку, а потім проціджуємо томатну масу, щоб позбутися від насіння. Лук очищаємо, рубаємо півкільцями, а часник подрібнюємо ножем. Огірки викладаємо в каструлю, заливаємо соком, кидаємо цибулю, часник, додаємо сіль, цукор і відправляємо посуд на вогонь. Кип'ятимо вміст 5 хвилин, додавши в кінці трохи оцту. Розкладаємо гарячий салат по банках, закатуємо кришками і зберігати огірки в томаті з цибулею всю зиму в погребі.
Асорті з огірків і томатів на зиму
Інгредієнти: огірок – 2 кг; помідори черрі – 2 кг; домашній томатний сік – 4 л; часник – за смаком; сіль і білий цукор – по 10 р; лавровий сухий лист; хрін; кріп; окріп; оцет – 10 мл Приготування Банки заздалегідь промиваємо, стерилізуємо і обсушуємо. На дно кожної кидаємо трави і спеції. Овочі ретельно миємо, викладаємо в баночки і заливаємо на 10 хвилин окропом. Після цього охолоджену рідину обережно зливаємо в глибоку каструлю, кип'ятимо і знову розливаємо в банки. Не гаючи часу, нагріваємо томатний сік, кидаємо в нього всі необхідні інгредієнти: оцет столовий, цукор і дрібну сіль. Воду з овочів зливаємо і заливаємо приготовлений гарячий сироп. Закриваємо заготовки кришками і остуджуємо.