Пропонуємо вам приготувати на зиму дуже смачну заготовку – томати, залиті томатом. Рецепт зовсім нескладний, а результат виходить просто чудовий! Відкривши таку баночку консервації взимку, ви порадуєте гостей оригінальною і смачною закускою, яка чудово підійде до відвареної картоплі або рису.
Помідори черрі в томаті на зиму
Інгредієнти: помідори черрі – 455 г; помідори стиглі – 555 г; спеції – за смаком. Приготування Помідори черрі ретельно перебираємо, промиваємо і викладаємо в глибоку миску. Великі томати теж обполіскуємо, розрізаємо на шматочки і перекручуємо через соковижималку. Готовий томатний сік перелити в каструлю і, встановивши на середньому вогні, кип'ятимо, прикривши зверху кришкою. З'явилася на поверхні піну обережно видаляємо за допомогою шумівки.
Банки і кришки ретельно миємо, стерилізуємо і перевертаємо на рушник. Киплячий сік підсолюємо за смаком, зменшуємо нагрівання і тушкуємо ще 10 хвилин.
В стерилізовані баночки викладаємо помідори черрі, заливаємо томатним соком і встановлюємо в широку каструлю. Зверху прикриваємо кришкою і наливаємо в каструлю теплу воду майже до горлечка банок. Ставимо посуд на вогонь і стерилізуємо консервацію хвилин 8-10. Після цього обережно закочує їх і перевертаємо до повного охолодження догори дном.
Помідори в томатній пасті на зиму
помідори середні – 620 г; сіль – 10 г; гвоздика – 3 шт.; томатна паста – 220 г; вода – 545 мл; часник – 5 р; гострий перець – за смаком. Приготування Отже, перед тим, як закрити помідори на зиму, томатну пасту викладаємо в каструлю з водою і перемішуємо. Ставимо посуд на середній вогонь, доводимо вміст до закипання і підсолюємо за смаком. Проварюємо сік 15 хвилин, знімаючи шумівкою піну.
Не гаючи часу, готуємо банки: миємо їх, тримаємо над парою і викладаємо на дно кожної часник, трохи перчику, спеції і невеликі помідори. Томати попередньо промиваємо і наколюємо в декількох місцях зубочисткою, щоб не полопалася шкурка. Заливаємо окропом і залишаємо хвилин на 10 прикривши кришкою. Потім рідину зливаємо, заливаємо помідори гарячим соком, щільно закриваємо кришками, ставимо, закутуємо вовняною ковдрою і залишаємо до повного охолодження. Після цього прибираємо консервацію в льох або інше прохолодне темне сховище.
Помідори в томаті часточками на зиму
Інгредієнти: помідори – 75 кг; домашній томатний сік – 2 л; сіль йодована – 10 г; часник – 8 зубчиків; селера (листя) – 2 шт. Приготування Помідори очищаємо, обробляємо від хвостиків і промиваємо. Нарізаємо їх шматочками і викладаємо в чисті заздалегідь підготовлені баночки. Кидаємо в кожну подрібнений пластинами часник і гілочку селери.
Виливаємо В каструлю домашній сік, підсолюємо і кип'ятимо. Потім розливаємо його в банки до плічок. Далі опускаємо банки в гарячу воду і стерилізуємо 10 хвилин, а потім зафарбовуємо кришками.
Зелені помідори в томаті на зиму
Інгредієнти: зелені помідори – 2 кг; сік томатний – 1 л; цукор і сіль – за смаком; стручковий перець пекучий – 2 шт.; часник – 10 г; оцет 9% – 115 мл Приготування Для приготування помідорів на зиму без стерилізації, томати обполіскуємо, обсушуємо й розрізаємо на частини. Далі викладаємо скибочки в каструлі і заливаємо томатним соком. Пекучий перець разом з насінням подрібнюємо, а часник видавлюємо через прес і додаємо в каструлю. Ставимо посуд на вогонь і кип'ятимо вміст протягом 7 хвилин. Далі додаємо цукровий пісок, солимо і тушкуємо хвилин 10. У самому кінці додаємо оцет, перемішуємо і проварюємо після закипання ще хвилин 10. Гарячий салат розкладаємо по стерильним банкам, закатуємо, перевертаємо і утеплюємо.