На жаль сезон фруктів і овочів підходить до завершення і варто вже задуматись про те, що пора закривати томат на зиму і про те, як краще і смачніше все зробити.
Як закрити томат на зиму через м'ясорубку простий рецепт
Інгредієнти: м'ясисті (стиглі) томати – 9 кг; кухонна сіль – 1 десертна ложка. Приготування Томати ретельно вимиваємо в холодній воді. Акуратно вирізаємо місця від плодоніжок, а сам плід розрізаємо гострим ножем на 6-8 часточок. Коли всі овочі будуть перероблені, включаємо м'ясорубку з дрібним ситом і пропускаємо через неї всі підготовлені томати. Томат розливаємо на дві п'ятилітрові каструлі (так швидше) і ставимо їх на включені конфорки плити. Як тільки зауважимо, що томат наближається до стадії закипання, готуємо шумівку і, коли він закипить, знімаємо нею утворилася велика кількість піни. Далі зводимо до мінімуму вогонь і додаємо в кожну каструлю з половині десертної ложки солі. Варимо в такому режимі наш томат близько 12 хвилин. Вимикаємо і розливаємо його гарячим по стерильним, скляних баночках. Накриваємо кришками (стерильними) і закручуємо їх до повного упору.
Як правильно закрити томат на зиму на борщ?
Інгредієнти: червоні томати – 5 кг; червоний болгарський перець – 1 кг; сіль – 1/2 ст. ложки. Приготування Найчастіше взимку в борщі не вистачає аромату болгарського перцю. Тому ми пропонуємо законсервувати томат саме з цим овочем. На смак перець буде взагалі невідчутний, а аромат вийде божественний.
Отже, вимиваємо томати і червоний болгарський перець. З томатів вирізаємо, непотрібні нам місця від плодоніжок і подрібнюємо плоди часточками, а з перцю видаляємо плодоніжки, насіння і ділимо овоч на 4-5 поздовжніх часточок. Складаємо перець в каструлю, заливаємо його повністю водою і виставляємо всі на плиту. Коли закипить вода, бланшируем в ній скибочки перцю 4-5 хвилин, а після відкидаємо їх на друшляк і обдаємо холодною водою. Тепер швидко-швидко знімаємо з перцю шкірку і пропускаємо його м'якоть разом з томатами через максимально дрібне сито своєї м'ясорубки. Підсолюємо і отруює все на плиту і варимо протягом 18 хвилин, не втративши моменту зі зняттям піни. У прожарені в духовці баночки розливаємо ароматний томат і укупориваем кожну ємність, також прожареної кришкою. Перевертаємо на кришки всі банки і чекаємо остигання.
Як закрити томатний сік на зиму?
Інгредієнти: томати – 7 кг; кухонна сіль – 3 ч. ложки. Приготування Належним чином готуємо томати і розділяємо їх на часточки. Для того щоб отримати з наших томатів чистий сік, беремо соковижималку, вибираємо ситечко з більш великими отворами і пропускаємо всі наявні томати. Якщо томати дуже м'ясисті і водянисті, то трапляється так, що відокремлюваний макуха виходить досить соковитим. Тому, коли всі помідори будуть перекручені, збираємо виділився макуха і пропускаємо його через соковижималку. Тепер у нас вийшли абсолютно сухі відходи хороший, чистий сік. Додаємо в нього кухонну кухонну сіль і виставляємо каструльку з соком на включену конфорку плити. У момент закипання томатного соку знімаємо високо піднялася піну, зменшуємо полум'я вогню і варимо все не більше 15 хвилин. Розливаємо сік у скляних ємностях, які ми стерилізуємо над парою і закочує їх прокипевшими в цій воді кришками. Перевертаємо на шийку кожну банку і тільки після того, як вони охолонуть, прибираємо томатний сік в комору або льох.