Вернуться назад Распечатать

Солодкі томати на зиму – рецепт

Солодкі томати на зиму – рецепт
Ми звикли, що томати можуть стати основою лише солоних зимових заготовок, в рамках яких плоди занурюють у маринад або сік, але на ділі помідори чудово поєднуються з цукром і можуть бути приготовлені у вигляді джемів, желе або кисло-солодких маринадах. На рецептах солодких помідорів на зиму ми і вирішили зупинитися в цьому матеріалі.

Рецепт солодких томатів в желе на зиму


Серед усіх варіантів солодких томатних заготовок цей, мабуть, отримує перше місце за оригінальність. У даному рецепті томати заливають розсолом, приготовленим з невеликою кількістю желатину. В результаті розсіл злегка желирующая і стає густуватим, при цьому повністю проникаючи в плоди.
Інгредієнти:

  • томати (невеликі) – 780 г;

  • часник – 3 зубки;

  • ріпчаста цибуля – 115 г;

  • горошини чорного перцю – 8 шт.;

  • желатин – 1 1/2 ст. ложки;

  • сіль – 65 г;

  • цукор – 165 г;

  • оцет – 45 мл;

  • вода – 28 л.


  • Приготування
    Перед підготовкою томатів, залийте желатин окропом, виходячи з пропорцій зазначених в інструкції, і залиште на півгодини. Томати розділіть навпіл і видаліть плодоніжки. Цибулю нарізати кільцями середньої товщини, а часник – навпіл.
    Вимивши літрові банки, обдайте їх окропом і викладіть на дно лавр, перець і цибулю з часником. Наповніть банки половинками томатів, щільно утрамбовувавши їх.
    Воду доведіть до кипіння і розведіть в ній настоявшийся желатин, сіль, цукор і оцет. Отриманим маринадом залийте вміст банок. Накривши банки кришками, надішліть їх на стерилізацію, а потім загорніть. Після закатування томати в солодкій заливці на зиму охолоджують під пледом і потім розміщують на зберігання.

    Солодкі мариновані томати на зиму


    Інгредієнти:

  • томати – 23 кг;

  • цукор – 185 г;

  • оцет – 75 мл;

  • сіль – 15 г;

  • листя лавра – 3 шт.


  • Приготування
    Наповніть банки вимитими томатами і листям лавра, добре утрамбовуючи плоди. Залийте вміст банок окропом доверху, залиште на півгодини, а потім злийте рідину і використовуйте її для приготування маринаду.
    Всипте в воду сіль і цукор, влийте оцет і знову закип'ятіть. Залийте вміст банок киплячим маринадом, накрийте кришкою і залиште стерилізуватися, розраховуючи час виходячи з того, банки якої місткості використовуються. Загорніть банки з кисло-солодкими томатами на зиму і охолодіть перед розміщенням на зберігання.

    Солодкі помідори з цибулею на зиму – рецепт


    Для аромату і різноманітності смаку до томатів в банки можна покласти цибульні кільця, які також просочаться солодкуватим маринадом і стануть прекрасним доповненням до томатів.
    Інгредієнти:

  • томати – 18 кг;

  • ріпчаста цибуля – 165 г;

  • вода – 12 л;

  • оцет – 70 мл;

  • листя лавра – 3 шт.;

  • горошини перцю – 4 шт.;

  • сіль – 15 г;

  • цукор – 115 р.


  • Приготування
    Розділіть томати навпіл або на четвертинки і щільно укладіть в чисті банки разом з кільцями цибулі.
    Приготуйте простий маринад, розвівши в киплячій воді сіль, цукор і оцет, а також додавши горошини перцю і листочки лавра. Залийте томати і цибулю в банку гарячим маринадом, накрийте банки кришками і залиште стерилізуватися, після чого загорніть.

    Солодкі помідори в томаті на зиму


    Досить підсолодивши томатний сік, ви можете використовувати його в якості солодкого маринаду для томатів, приготовлених у власному соку. Для смаку допустимо додати гілочки кропу, часник і перець, але ми зупинимося на базовому рецепті.
    Інгредієнти:

  • томати – 12 кг;

  • томатний сік – 820 мл;

  • сіль – 5 р;

  • цукор – 45 г;

  • оцет – 30 мл


  • Приготування
    Томати бланшируйте, зніміть шкірку і покладіть плоди в чисті банки. Томатний сік прокип'ятіть, розчиніть у ньому сіль з цукром і додайте оцет. Залийте томати в банку отриманим соком, накрийте і залиште для стерилізації перед закатыванием.