Фарширований перець – дуже смачне, ситне блюдо. Влітку його багато і дуже хочеться заготовити його взапас, щоб і взимку мати можливість побалувати сім'ю цим смачним блюдом. Як заготовити перець на зиму для фарширування, читайте нижче.
Перець, маринована на зиму для фарширування
Інгредієнти: болгарський перець; вода – 1 літр; сіль – 50 г; есенція оцтова – 10 г; пісок цукровий – 75 р. Приготування Весь болгарський перчик ретельно миємо, акуратно вирізаємо насіння, зберігаючи сам перчик цілим. Коли весь перець буде готовий, укладаємо його в глибоку каструлю з окропом. Після закипання бланшируем його близько 5 хвилин.
Окремо готуємо маринад. Для якого в окріп кладемо сіль з цукром, проварюємо хвилини 3. Бланшовані перець укладаємо в заздалегідь підготовлені попаренные банки. При цьому дуже утрамбовувати його не варто, щоб не пошкодити. Заливаємо його киплячим маринадом. Для 1 банки об'ємом 1 літр потрібно 10 г оцтової есенції. Після цього закочує банки прокип'яченими кришками, ставимо їх догори денцем, закутуємо і залишаємо остигати.
Перець на зиму для фарширування з аспірином
Інгредієнти: Для 3-х літрової банки:
болгарський перець різних кольорів – 1 кг; таблетки аспірину – 2 шт.; вода – 2 літри. Приготування Перець миємо, видаляємо серединки, знову моєму і укладаємо в чисті пропарені банки. Заливаємо перець окропом і даємо постояти хвилин 7. Потім обережно воду з банки зливаємо в каструлю, кладемо аспірин і знову заливаємо окропом, а потім зафарбовуємо. Перед тим, як перець фарширувати, промиваємо його.
Заготівля болгарського перцю на зиму для фарширування
Інгредієнти: болгарський перець різних кольорів – 2 кг; перець горошком; аспірин в таблетках – 2 шт.; сік томатний – 2 літри; сіль. Приготування Томатний сік підсолюємо, додаємо перець горошком. З перцю видаляємо насінну частину. Викладаємо перець на томат і проварюємо близько хвилини, іноді помішуючи. У пропарені банки викладаємо перець і заливаємо зверху киплячим томатом і додаємо роздавлені таблетки аспірину. Закатуємо кришками, ставимо їх денцем вгору, закутуємо і залишаємо остигати.
Перець на зиму для фарширування без оцту
Інгредієнти: перець болгарський; пісок цукровий – 70 г; вода – 1 літр; сіль – 35 г; кислота лимонна – 5 р. Приготування З перчиком видаляємо насіння, промиваємо, опускаємо хвилини на 2 в окріп, а потім охолодити в холодній воді. Банки стерилізуємо, перець вкладаємо один в інший і поміщаємо в банки. Робимо маринад даємо йому закипіти. Заливаємо їм перець у банки і ставимо стерилізувати на водяну баню. Для літрових банок потрібно 15 хвилин, для дволітрових – 20 хвилин і для трилітрових – півгодини. Після цього відразу ж закочує їх кришками.
Перець, консервований на зиму цілком для фарширування
Інгредієнти: перець болгарський; оцет 9% – 90 мл; вода – 15 літра; пісок цукровий – 50 г; сіль – 50 г; перець чорний горошком – 6 шт.; соняшникова олія без запаху – 450 мл; лавровий лист – 3 шт. Приготування З перцю видаляємо насіння. Змішуємо інгредієнти для розсолу, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. В розсіл опускаємо перець, скільки влізе, кип'ятити 3 хвилини, потім виймаємо шумівкою і щільно укладаємо в підготовлені вимиті і пропарені банки. Заливаємо киплячим розсолом і тут же закатуємо.
Заморожування перцю для фарширування на зиму
Перчик моєму, вирізаємо насінну частину, залишаючи сам перчик цілим. Знову промиваємо, видаляючи залишки насіння. Даємо овочам обсохнути, потім вкладаємо їх один в інший і пакуємо в пакети. Відразу відправляємо в морозилку. Взимку ж залишиться тільки дістати перчик, прямо в замороженому вигляді нафарширувати його і готувати за своїм рецептом.