Вернуться назад Распечатать

Огірки в томаті з часником на зиму

Огірки в томаті з часником на зиму
Якщо ви - фанат зимових заготовок з огірків і помідорів, то має сенс об'єднати пару цих рецептів і зайнятися приготуванням огірків в томаті з часником на зиму. В рамках такого рецепта свіжі огірки заливаються маринадом на основі томатного соку з великою кількістю прянощів.

Заготівля з огірків в томаті на зиму


Якщо у вас є достатньо свіжих томатів, то можете використовувати свіжий томатний сік в іншому випадку згодиться і розлучена томатна паста, яку ми будемо використовувати в якості основи цього рецепта.
Це ідеальний спосіб пустити в хід переросли огірки, оскільки вони ідеально підходять для нарізки і закочування в банках.
Інгредієнти:

  • огірки – 44 кг;

  • томатна паста – 145 г;

  • сіль – 15 г;

  • часник – 175 г;

  • гострий перець – за смаком;

  • оцет – 115 мл


  • Приготування
    Почніть з підготовки огірків, залежно від їх розміру, розділіть кожен навпіл або на четвертинки. Покладіть нарізані огірки в емальовану каструлю, додайте томатну пасту, пасту з часникових зубков і інші складові зі списку. Розмістіть посуд з огірками на середньому вогні і проваріть, помішуючи, близько півгодини.
    Варити огірки здається дикістю, але не турбуйтеся, вони не встигнуть розм'якшитися і не почнуть розвалюватися, а лише встигнуть просочитися маринадом. По закінченні варіння настає час спробувати соус і досолити його за смаком. Коли бажана ступінь солоності буде досягнута, залиште огірки просолитися під кришкою на 10 хвилин, а потім розкладіть по банках і залийте гострим маринадом. Накрийте банки і дайте їм простерилизоваться протягом півгодини перед закатыванием.
    Салат з огірків в томаті слід повністю охолодити перед розміщенням на зберігання.

    Гострі огірки в томаті з часником


    Велика кількість часнику, а зовсім не червоний перець, зроблять цю огіркову заготівлю пікантною і гоструватої і при всьому цьому не гострий. Зрозуміло, любителі ядрено-гострих заготовок можуть сміливо покласти стручок перцю чилі в банку.
    Інгредієнти:

  • томати – 23 кг;

  • часник – 255 г;

  • огірки – 48 кг;

  • рослинне масло – 235 мл;

  • цукор – 235 мл;

  • оцет – 95 мл;

  • сіль – 20 р.


  • Приготування
    Перед початком заготівлі огірків займіться томатною заливкою. Томати злегка надріжте, а потім обшпарте. Зніміть шкірку з поверхні плодів і подрібніть за допомогою блендера в пюре. Поставте ємність з соусом на вогонь і приправте за смаком вміст сіллю і перцем, після чого всипте цукровий пісок.
    Проваріть соус 10 хвилин і покладіть в нього нарізані кільцями огірки. Залиште огірки проваритися з 15-20 хвилин, а тим часом максимально подрібніть часник. Влийте в заготовку оцет, додайте часник і рослинне масло, після чого розподіліть заготовку по чистим банкам, накрийте і залиште на стерилізацію. Час стерилізації залежить від обсягу використовуваної банки. Різані огірки в томаті загорніть і залишайте на зберігання після повного остигання.

    Рецепт маринованих огірків в томаті


    Разом з помідорами і огірками в приготуванні заготовки можуть брати участь і інші овочі, наприклад, цибуля й солодкий перець. В рецепті нижче ми зупинимося на додавання останнього.
    Інгредієнти:

  • огірки – 26 кг;

  • солодкий перець – 155 г;

  • томати – 11 кг;

  • оцет – 85 мл;

  • рослинне масло – 95 мл;

  • часник – 2 головки;

  • цукор – 95 г;

  • горошини перцю – 15 шт.


  • Приготування
    Підготуйте основу томатного соусу, прокрутивши томати через м'ясорубку. Після, покладіть в томатний сік кружечки огірків, додайте нарізаний часник, шматочки солодкого перцю, оцет, олію і спеції. Залиште все на великому вогні до закипання, після чого зменшіть жар і варіть всі 15 хвилин. Загорніть заготовку в стерильних банках відразу після варіння.