Якщо ви - фанат зимових заготовок з огірків і помідорів, то має сенс об'єднати пару цих рецептів і зайнятися приготуванням огірків в томаті з часником на зиму. В рамках такого рецепта свіжі огірки заливаються маринадом на основі томатного соку з великою кількістю прянощів.
Заготівля з огірків в томаті на зиму
Якщо у вас є достатньо свіжих томатів, то можете використовувати свіжий томатний сік в іншому випадку згодиться і розлучена томатна паста, яку ми будемо використовувати в якості основи цього рецепта.
Це ідеальний спосіб пустити в хід переросли огірки, оскільки вони ідеально підходять для нарізки і закочування в банках.
Інгредієнти: огірки – 44 кг; томатна паста – 145 г; сіль – 15 г; часник – 175 г; гострий перець – за смаком; оцет – 115 мл Приготування Почніть з підготовки огірків, залежно від їх розміру, розділіть кожен навпіл або на четвертинки. Покладіть нарізані огірки в емальовану каструлю, додайте томатну пасту, пасту з часникових зубков і інші складові зі списку. Розмістіть посуд з огірками на середньому вогні і проваріть, помішуючи, близько півгодини.
Варити огірки здається дикістю, але не турбуйтеся, вони не встигнуть розм'якшитися і не почнуть розвалюватися, а лише встигнуть просочитися маринадом. По закінченні варіння настає час спробувати соус і досолити його за смаком. Коли бажана ступінь солоності буде досягнута, залиште огірки просолитися під кришкою на 10 хвилин, а потім розкладіть по банках і залийте гострим маринадом. Накрийте банки і дайте їм простерилизоваться протягом півгодини перед закатыванием.
Салат з огірків в томаті слід повністю охолодити перед розміщенням на зберігання.
Гострі огірки в томаті з часником
Велика кількість часнику, а зовсім не червоний перець, зроблять цю огіркову заготівлю пікантною і гоструватої і при всьому цьому не гострий. Зрозуміло, любителі ядрено-гострих заготовок можуть сміливо покласти стручок перцю чилі в банку.
Інгредієнти: томати – 23 кг; часник – 255 г; огірки – 48 кг; рослинне масло – 235 мл; цукор – 235 мл; оцет – 95 мл; сіль – 20 р. Приготування Перед початком заготівлі огірків займіться томатною заливкою. Томати злегка надріжте, а потім обшпарте. Зніміть шкірку з поверхні плодів і подрібніть за допомогою блендера в пюре. Поставте ємність з соусом на вогонь і приправте за смаком вміст сіллю і перцем, після чого всипте цукровий пісок.
Проваріть соус 10 хвилин і покладіть в нього нарізані кільцями огірки. Залиште огірки проваритися з 15-20 хвилин, а тим часом максимально подрібніть часник. Влийте в заготовку оцет, додайте часник і рослинне масло, після чого розподіліть заготовку по чистим банкам, накрийте і залиште на стерилізацію. Час стерилізації залежить від обсягу використовуваної банки. Різані огірки в томаті загорніть і залишайте на зберігання після повного остигання.
Рецепт маринованих огірків в томаті
Разом з помідорами і огірками в приготуванні заготовки можуть брати участь і інші овочі, наприклад, цибуля й солодкий перець. В рецепті нижче ми зупинимося на додавання останнього.
Інгредієнти: огірки – 26 кг; солодкий перець – 155 г; томати – 11 кг; оцет – 85 мл; рослинне масло – 95 мл; часник – 2 головки; цукор – 95 г; горошини перцю – 15 шт. Приготування Підготуйте основу томатного соусу, прокрутивши томати через м'ясорубку. Після, покладіть в томатний сік кружечки огірків, додайте нарізаний часник, шматочки солодкого перцю, оцет, олію і спеції. Залиште все на великому вогні до закипання, після чого зменшіть жар і варіть всі 15 хвилин. Загорніть заготовку в стерильних банках відразу після варіння.