Рожеве варення – це незвично, дуже корисно, а ще й смачно. Це не просто ласощі дане варення неймовірно корисно малюкам, у яких часто бувають стоматити. Як правильно варити варення з чайної троянди, читайте нижче.
Як зварити варення з пелюсток чайної троянди?
Інгредієнти: вода – 950 мл; цукор – 975 г; лимон – 1 шт.; рожеві пелюстки – 450 г; Приготування Пелюстки троянд перебираємо, кладемо в миску, додаємо половину цукру. Руками перетираємо масу до того моменту, як пелюстки почнуть випускати сік. Тепер вливаємо лимонний сік. В теплому місці даємо постояти 4 години. Протягом цього часу масу кілька разів гарненько перемішуємо. Потім варимо сироп: у воді розчиняємо цукор, що залишився і доводимо до кипіння. Отриманим розчином заливаємо пелюстки, знову перемішуємо і даємо закипіти. Вогонь вимикаємо і залишаємо масу до її повного остигання. Потім знову кип'ятимо, вимикаємо вогонь і даємо варенню повністю охолонути. Так можна проробляти кілька разів, до досягнення бажаної густоти. В останній раз даємо варенню закипіти і розливаємо по підготовленим баночках. І тільки коли він повністю охолоне, закатуємо баночки і відправляємо на зберігання.
Варення з чайної троянди з лимонною кислотою
Інгредієнти: пісок цукровий – 15 кг; рожеві пелюстки – 550 г; фільтрована вода – 275 мл; лимонна кислота. Приготування Вимиті і обсушені рожеві пелюстки перемішуємо з лимонною кислотою, додаємо близько 250 г цукру і залишаємо годинок на 6. Інший цукор з водою, кладемо в каструлю і доводимо до кипіння і розчинення цукру. Опускаємо в сито пелюстки троянд і проварюємо на малому вогні приблизно 15 хвилин. Готовність перевіряємо по лепесточкам – вони добре розм'якшиться, і на поверхні плавати не будуть. Розливаємо варення з чайної троянди з лимонною кислотою в гарячому вигляді по банкам і закриваємо.
Як зробити варення з чайної троянди?
Інгредієнти: пелюстки рожеві – 275 г; кислота лимонна ; цукор. Приготування Вимиті і обсушені рожеві пелюсточки пересипаємо цукром, додаємо лимонку і залишаємо на добу при кімнатній температурі. Товкачем розминаємо пелюстки до однорідного стану і розкладаємо по стерильним банкам. Зверху засипаємо їх цукром. На одну півлітрову баночку йде приблизно 200 г цукру. Ставимо на зберігання в холод.
Варення з жовтою чайної троянди з мандаринами
Інгредієнти: мандарини – 3 шт.; рожеві пелюстки – 225 г; вода – 320 мл; цукровий пісок – 575 р. Приготування Мандарини чистимо від шкірки, ділимо їх на часточки і прибираємо білі прожилки. Шкірку шаткуємо тоненькими смужками. У чашу мультиварки висипаємо помиті пелюстки і заливаємо їх водою. У режимі «Суп» варимо пелюстки 15 хвилин. До провареним лепесточкам додаємо цукор, розмішуємо. Всипаємо мандаринові шкірки, часточки мандаринів, нарізані шматочками і в режимі «Гасіння» готуємо приблизно 40 хвилин. Після цього розкладаємо варення з чайної троянди в мультиварці по підготовленим стерильним баночках, закатуємо і прибираємо на зберігання.
Як закрити варення з чайної троянди з медом?
Інгредієнти: мед – 90 г; окріп – 115 мл; рожеві пелюстки – 125 р. Приготування Підготовлені пелюстки троянд заливаємо окропом і чверть години тушкуємо на малому вогні. А потім приблизно добу даємо настоятися при кімнатній температурі. Після цього отриману рожеву масу змішуємо з медом, ставимо на малий вогонь і проварюємо до однорідності. Готове варення розливаємо по підготовленим баночках і закриваємо. Зберігати його потрібно в холоді.