Такий прекрасний квітка, як чайна троянда не тільки радує нас красою і ароматом, а ще й постачає масою корисних продуктів у вигляді трояндової води, тоніка, солодкого сиропу і ще ароматного варення, якому немає рівних у лікуванні стоматиту . Тому поспішіть зібрати всі пелюсточки, адже ми поділимося секретом, як правильно зварити варення з чайної троянди.
Приготування варення з чайної троянди з лимонною кислотою
Завдяки присутності лимонної кислоти в цьому рецепті, варення збереже свій колір і не буде приторно солодким.
Інгредієнти: пелюстки троянди – 600 г; вода – 500 мл; цукор – 1100 м; лимонна кислота – 15 р. Приготування На самому початку важливим етапом приготування є очищення пелюсток. Після збору їх краще висипати, наприклад, на стіл і залишити так на кілька годин, щоб всі комашки, які випадково потрапили всередину залишили свій тимчасовий притулок. Далі перебираємо пелюстки, прибираємо подвявшие або сухі, а також випадково потрапили тичинки і зелені хвостики, промиваємо від пилу і викладаємо на велике рушник, щоб видалити зайву вологу. Через годинку трохи вспушим і залишимо сохнути ще на пару годин, щоб до початку приготування пелюстки були сухі.
А почнемо ми з того, що приготуємо сироп. Висипаємо В каструлю цукор, вливаємо воду і без допомоги ложки змішуємо їх. Ставимо на плиту, на мінімальний нагрів і варимо, поки почне утворюватися піна і сироп буде вирувати. Тоді його знімаємо з плити, в іншу каструлю насипати чверть пелюсток і трохи поливаючи гарячим сиропом вмішуємо. Далі додаємо ще частина пелюсток і сиропу і так поки не змішаємо всі. Тоді вже ставимо на плиту і варимо на мінімумі 40 хвилин. Наступного додамо лимонну кислоту і проваримо ще 10 хвилин і перебиваємо заглибним блендером в однорідну масу. Так сироп і пелюстки змішаються і вийде рівномірний по консистенції густий джем. А далі залишиться прокип'ятити його ще 5 хвилин, за цей час готуємо, тобто стерилізуємо банки і, розклавши варення закатуємо.
Варення з пелюсток чайної троянди без варіння
Коли збираються пелюстки до них неминуче потрапляють квітконіжки і тичинки, і якщо їх не видалити, то варення буде гірчити, т. до. воно сире. Тому простіше всього очистити пелюстки з допомогою сита. Просто кладемо їх частинами та перетряхиваем.
Інгредієнти: пелюстки рожеві – 400 г; цукор – 800 р. Приготування На самому початку варто сказати, що посудом варто користуватися емальованому, пластиковій або скляній, щоб не було зіткнення з металом та варення не окислювалося.
Очищені пелюстки засипаємо цукром і починаємо перетирати руками до тих пір, поки всі пелюсточки не зіб'ються в кому і стануть схожі на фарш. Маса в кілька разів зменшується в об'ємі і стане дуже соковитою. Тоді складаємо все в стерилізовану банку, зверху засипаємо шаром цукру, закриваємо кришкою і ставимо на сонячне віконце, накривши темним рушником, так залишаємо на 30 днів. Спочатку, коли тільки варення приготовлено, відчувається гірчинка, але коли воно постоїть - гіркота повністю піде. Надалі зберігаємо в холодильнику.
Найкращий рецепт варення з пелюсток чайної троянди
Інгредієнти: рожеві пелюстки – 350 г; цукор – 1100 м; вода – 450 мл; лимон – 1 шт. Приготування Беремо як завжди очищені і висушені пелюстки, висипаємо в них стакан цукру і злегка переминаем. Залишаємо пускати сік годин на 5-6 іноді перемішуючи. Цукор, що залишився змішуємо з водою і соком одного лимона і варимо, поки цукор повністю не розчиниться, коли сироп почне активно вирувати, відправляємо в нього наші пелюстки. За рахунок того, що ми їх кладемо в гарячу середу, варення згодом збереже свій колір. Даємо покипіти 5 хвилин і знімаємо з плити. Через 12 годин знову ставимо закипати, ще 5 хвилин і розкладаємо в підготовлені баночки. Таке ж смачне, пахуче і корисне варення можна приготувати і з жовтою чайної троянди.