Цим варенням можна насолоджуватися весь рік. Їм можна наповнювати морозиво або доповнювати смак звичайного чаю. Варення захоплює ароматом і кольором. До того ж ви отримаєте величезну порцію вітамінів і прекрасного настрою.
Рожеве варення чудово наповнить солодкі рулети і пахлаву – ці частування вразять всіх, хто їх спробує!
Як зварити варення з пелюсток чайної троянди?
Інгредієнти: вода фільтрована – 175 мл; пелюстки троянди – 95 г; сік лимона – 15 мл; цукор-пісок – 275 р. Приготування Пелюстки спочатку просіяти, щоб позбавитися від непотрібної пилку. Промийте їх і обсушіть рушником. Відправте в миску, засипте ста грамами цукру і інтенсивно розітріть до утворення кашки. Інший цукор висипте в миску, залийте водою і поставте на самий маленький вогонь. Нехай сироп прокипить 5-7 хвилин, введіть сік лимона і перемішайте. Сюди перекладіть підготовлену раніше рожеву кашку і акуратно змішайте. Цього ласощів потрібно покипіти ще хвилин 15 але стежте, щоб варення не загусло сильно. Зніміть посуд з плити і охолодіть. Розлийте ароматну масу в баночки і закатайте. Через кілька днів варення можна дегустувати.
Як приготувати варення з пелюсток чайної троянди без варіння?
Інгредієнти: пелюстки троянди – 185 г; цукор (білий, дрібний) – 365 р. Приготування Такий спосіб приготування гарантує максимальне збереження вітамінів.
Розберіть бутони троянди на пелюстки, промийте їх добре. Тепер пересипте їх цукром і перетріть масу руками, ніби втираючи кристали, щоб пелюстки почали пускати сік. Розподіліть заготовку в банки, прикрийте капроновими кришками і відправте в холод на зберігання.
Таким варенням доповнюють чай, що перетворює напій дивовижним смаком, ароматом і додає користі.
Варення з пелюсток троянд - старовинний рецепт
Інгредієнти: пелюстки троянди - 185 г вода - 275 мл цукор - 565 р лимонна кислота – 15 р. Приготування Підготувати заздалегідь банки, промийте їх з содою. Кришки і банки стерилізують. Обірвіть у троянди пелюстки і добре промийте.
Помістіть пелюстки в підходящу ємність, залийте водою, відправте на вогонь. Після того як маса скипить, варіть 15 хвилин. Далі засипте цукор, заважайте поки кристали розчиняться. Варіть на мінімальному вогні півгодини, помішуючи. Додайте лимонку. Розкладіть дивовижно яскраве, ароматне ласощі в банки, закрутіть кришками.
Як приготувати варення з пелюсток троянд?
Інгредієнти: цукор (білий, дрібний) – 175 г; пелюстки троянд – 165 р. Сироп:
вода – 265 мл; цукор-пісок – 565 мл. Приготування Пелюстки змішайте з цукром, розітріть все в м'яку, соковиту кашку. Тепер приступайте до приготування сиропу: налийте в підходящу ємність воду, відправте на вогонь і розмірено, неквапливо всипайте цукор, інтенсивно помішуючи. Далі відправляйте в нього рожеву кашку і варіть варення до повної готовності, тобто бажаної густоти.
Далі розкладіть чудово ароматне ласощі в стерильні банки, закрийте кришками і зберігайте на холоді.
Подавайте варення в якості самостійного десерт до чаю або використовувати у приготуванні рулетів в якості начинки.
Варення з пелюсток троянд з медом
Інгредієнти: мед рідкий – 95 г; окріп – 85 мл; пелюстки троянд – 110 р. Чисті пелюстки залийте крутим окропом, на малому вогні проварити чверть години. Дайте масі настоятися в кімнатних умовах приблизно добу. Потім змішайте рожеву масу з рідким медом, визначте посуд на слабенький вогонь і варити, поки суміш не стане однорідною. Готове, дивовижного кольору варення розлийте по банках і загорніть кришками.