Вернуться назад Распечатать

Варення з м'яти з лимоном

Варення з м'яти з лимоном
Освіжаючим нагадуванням про літо може стати баночка варення з м'яти з лимоном. М'яту можна класти як додаток до будь-яких вареньям з ягід, або використовувати в якості самостійної основи заготовки на пару з лимоном.

Варення з м'яти з лимоном – рецепт


Не варто очікувати від продукту консистенції звичного варення, адже на відміну від ягід, м'ята не містить пектину, а тому загусає варення неохоче. При бажанні ви можете підсипати пектин самі, або замінити його крохмалем.
Інгредієнти:

  • м'ята - 145 г;

  • вода - 270 мл;

  • лимон - 1 шт.;

  • цукор - 320 р.


  • Приготування
    Варка м'ятно-лимонного варення починається з підготовки листя м'яти. Промиту м'яту досить грубо нарізають і кладуть в емальований посуд. М'яти додають шматочки лимона. Цитрусові можна змінювати на свій смак: зробити варення більш кислим допоможе лайм, а солодощі додасть апельсин. Коли інгредієнти опиняться в каструлі, їх заливають водою і залишають проваритися на плиті близько 15 хвилин. Отриманий відвар знімають з плити, залишають на 12 годин і лише потім проціджують через подвійний шар марлі. Отриману рідину потім змішують з цукром і ставлять проваритися на 10 хвилин. Домогтися більш густої консистенції м'ятного варення з лимоном можна, якщо продовжити варіння аж до години.

    Варення з полуниці з лимоном і м'ятою


    М'ята – відмінне додаток варення на основі будь-яких плодів, в тому числі і для улюбленого багатьма варення з полуниці .
    Інгредієнти:

  • полуниця - 32 кг;

  • пучок м'яти;

  • лимон - 1 шт.;

  • цукор - 26 кг


  • Приготування
    Вимиті м'ятні гілочки залийте півтора склянками окропу і залиште настоятися приблизно на півгодини.
    Варення з м'яти з лимоном
    Отриманий відвар перелийте в каструлю, в якій плануєте варити варення, всипте цукор слідом і покладіть лимонні шматочки. Дочекайтеся, поки кристали цукру розчиняться, після чого додайте в сироп підготовлену полуницю і залиште все настоятися під кришкою протягом чверті доби. Повторно процідіть сироп в іншу ємність, доведіть його до кипіння і проваріть близько 15 хвилин, щоб воно загусло. Покладіть в сироп полуницю дайте вмісту посуду повторно закипіти. Полуничне варення з лимоном і м'ятою тепер можна розкладати по стерильним банкам за допомогою ополоника і відразу ж закочувати.