Фанати вишневих заготовок будуть особливо раді варенню, приготовленому з додаванням желатину. Такі ласощі можна зварити за п'ять хвилин густим навіть з невеликим вмістом цукру, що практично неможливо зробити без участі желатинових гранул.
Варення з вишні без кісточок з желатином на зиму - рецепт
Результатом даного рецепту буде м'яке, негусте вишневе варення. Ягоди в ньому поєднуються з ніжним, ароматним, не дуже солодким желе. Обов'язково вибираємо для приготування заготовки якісний перевірений желатин, інакше замість желейного варення можна отримати просто компот .
Інгредієнти: вишні свіжі – 480 м; пісок цукровий – 160 г; вода – 480 мл; желатин – 1 ст. ложка з гіркою. Приготування Для приготування варення вибираємо свіжу вишню, споліскуємо її і позбавляє ягідки від кісточок. Після цього поміщаємо ягідну масу в емальовану посудину, додаємо цукровий пісок, додаємо воду, даємо вмісту закипіти і на помірному вогні проварюємо протягом п'яти хвилин, помішуючи.
Заздалегідь замочуємо в двох столових ложках води желатинові гранули та після набрякання розпускаємо їх на водяній бані до повного розчинення. Вливаємо отриману желатинову масу до гарячих провареним вишням з водою і цукром, перемішуємо, прогріваємо до появи перших ознак кипіння, але не даємо закипіти. Відразу ж розливаємо заготовку з сухим стерильним ємкостей, збираємо з поверхні усю пінку, укупориваем варення кришками, які необхідно заздалегідь прокип'ятити, і ставимо остигати під теплу ковдру.
Після повного охолодження переміщуємо желатинові вишневе варення в прохолодне і темне місце на зберігання.
Варення з вишні «П'ятихвилинка» з желатином
Отримати більш насичений, густий смак варення з желатином можна, приготувавши його без додавання води. Таке варення, втім, як і попереднє, можна назвати «П'ятихвилинкою». Саме стільки часу буде потрібно проварити ягоди на вогні.
Інгредієнти: вишні свіжі – 950 г; пісок цукровий – 950 г; желатин – 40 р. Приготування Приготувати таке варення з вишні з желатином можна як з кісточками, так і позбувшись від них. В останньому випадку часу на підготовку компонентів буде потрібно набагато більше, але результат буде більш приємним. Адже набагато зручніше вживати ласощі, не боячись пошкодити собі зуби, ненавмисно укусивши кісточку.
Отже, споліскуємо вишню під проточною холодною водою, даємо ягодам стекти, і позбавляємо за бажанням від кісточок. Пересипаємо ягідну масу цукровим піском, попередньо змішаним в окремій ємності з желатиновими гранулами, і визначаємо заготовку у відповідну посудину для варіння варення. Прикриваємо ємність кришкою або затягуємо плівкою і залишаємо в темному місці на вісім годин або на ніч.
По закінченні часу маємо ємність з вишнями на плиті на помірному вогні і прогріваємо, час від часу помішуючи і знімаючи піну, до кипіння. Проварюємо заготовку на самому малому спеці протягом п'яти хвилин, після чого розливаємо вишневу масу з сухим стерильним ємкостей, укупориваем прокип'яченими кришками і залишаємо під кришкою, поки повністю охолонуть.
Пікантне варення на зиму з вишні з желатином
Оригінальність і незвичайний пікантний смак вишневого варення, приготований за цим рецептом, перевершує всі очікування. Ягоди з желатином, доповнені шоколадно-кавової ноткою, створюють божественну смакову композицію, яка вразить навіть найвибагливіших гурманів.
Інгредієнти: вишні свіжі – 550 г; пісок цукровий – 250 г; кислота лимонна – 1 маленька щіпка; какао порошок – 15 ст. ложки; якісний розчинна кава – 1-15 ст. ложки; вишневий лікер або коньяк – 25 мл; желатин – 15 р. Приготування Промиту вишню без кісточок засипаємо цукровим піском, додаємо інші сипучі компоненти зі списку, а саме всипаємо порошок какао, кава, лимонну кислоту і желатинові гранули. Перемішуємо ягідну масу і залишаємо на кілька годин для відділення соку, час від часу перемішуючи.
Тепер поміщаємо посудину з заготівлею на плиту і прогріваємо, помішуючи, до кипіння, після чого уварюємо, знімаючи піну, протягом п'яти хвилин. Додаємо спиртне, перемішуємо, розливаємо киплячу заготовку по стерильним ємкостей і укупориваем чистими кришками. Зберігати таке варення рекомендується в холодильнику або льосі.