А ви знаєте, що з пелюсток троянди можна приготувати надзвичайно смачне і ароматне ласощі, яке стане вашим улюбленим десертом в будь-який час року? А як правильно зварити варення з пелюсток троянди ви зараз дізнаєтесь.
Варення з троянди в домашніх умовах
Інгредієнти: пелюстки троянди – 465 м; цукор – 980 р; лимонна кислота – щіпка; вода кипяченная – 215 мл Приготування Перед тим, як приготувати варення, збираємо пелюстки троянди, а потім перебираємо їх і відриваємо акуратно чашолистки. Після кладемо в друшляк і обполіскуємо. Далі розкладаємо кожна пелюстка на рушник і обсушуємо.
З кип'яченої води і цукрового піску варимо сироп. Коли всі кристали повністю розчиняться, кидаємо пелюстки троянди і проварюємо варення в кілька прийомів, знімаючи при необхідності пінку.
Тобто, кип'ятимо ласощі хвилин 5 потім вимикаємо і наполягаємо 12 годин. Далі знову доводимо масу до закипання і знову вимикаємо. Коли сироп злегка загусне, кидаємо трохи лимонки. Гаряче варення розливаємо в баночки і щільно закручуємо кришками.
Варення з чайної троянди в домашніх умовах
Інгредієнти: пелюстки троянди – 465 м; цукор – 480 м; Для сиропу:
лимонка – щіпка; цукор – 405 г; вода – 205 мл Приготування Пелюстки троянд перебираємо, викидаємо пошкоджені і промиваємо. Потім викладаємо в миску, засипаємо цукром, перемішуємо і залишаємо на півдня.
З решти цукрового піску і холодної води варимо солодкий сироп. Тепер акуратно викладаємо пелюстки троянди, вливаємо ще трохи води, додаємо лимонну кислоту і проварюємо рівно 15 хвилин. Після цього наполягаємо приготоване варення з троянд, остуджуємо і розкладаємо по банках. Закручуємо їх кришками і ставимо в холод.
Варення з троянди без варіння
Інгредієнти: пелюстки троянди – 205 г; вода – 485 мл; цукор – 995 г; винна кислота – 5 р. Приготування Пелюстки троянди ретельно перебираємо, акуратно промиваємо і викладаємо на кухонне рушник обсихати. Тим часом в глибоку миску наливаємо воду, всипаємо цукор і варимо солодкий сироп протягом 20 хвилин, помішуючи. За кілька хвилин до готовності кидаємо винну кислоту і знову кип'ятимо суміш. Пелюстки викладаємо в баночку, заливаємо гарячим сиропом і відразу ж закриваємо кришкою. Остуджуємо ласощі при кімнатній температурі, а потім прибираємо варення в будь-холодне і темне місце.