Вернуться назад Распечатать

Як зварити варення з пелюсток троянди?

Як зварити варення з пелюсток троянди?
А ви знаєте, що з пелюсток троянди можна приготувати надзвичайно смачне і ароматне ласощі, яке стане вашим улюбленим десертом в будь-який час року? А як правильно зварити варення з пелюсток троянди ви зараз дізнаєтесь.

Варення з троянди в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • пелюстки троянди – 465 м;

  • цукор – 980 р;

  • лимонна кислота – щіпка;

  • вода кипяченная – 215 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати варення, збираємо пелюстки троянди, а потім перебираємо їх і відриваємо акуратно чашолистки. Після кладемо в друшляк і обполіскуємо. Далі розкладаємо кожна пелюстка на рушник і обсушуємо.
    З кип'яченої води і цукрового піску варимо сироп. Коли всі кристали повністю розчиняться, кидаємо пелюстки троянди і проварюємо варення в кілька прийомів, знімаючи при необхідності пінку.
    Тобто, кип'ятимо ласощі хвилин 5 потім вимикаємо і наполягаємо 12 годин. Далі знову доводимо масу до закипання і знову вимикаємо. Коли сироп злегка загусне, кидаємо трохи лимонки. Гаряче варення розливаємо в баночки і щільно закручуємо кришками.

    Варення з чайної троянди в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • пелюстки троянди – 465 м;

  • цукор – 480 м;


  • Для сиропу:

  • лимонка – щіпка;

  • цукор – 405 г;

  • вода – 205 мл


  • Приготування
    Пелюстки троянд перебираємо, викидаємо пошкоджені і промиваємо. Потім викладаємо в миску, засипаємо цукром, перемішуємо і залишаємо на півдня.
    З решти цукрового піску і холодної води варимо солодкий сироп. Тепер акуратно викладаємо пелюстки троянди, вливаємо ще трохи води, додаємо лимонну кислоту і проварюємо рівно 15 хвилин. Після цього наполягаємо приготоване варення з троянд, остуджуємо і розкладаємо по банках. Закручуємо їх кришками і ставимо в холод.

    Варення з троянди без варіння


    Інгредієнти:

  • пелюстки троянди – 205 г;

  • вода – 485 мл;

  • цукор – 995 г;
  • Як зварити варення з пелюсток троянди?

  • винна кислота – 5 р.


  • Приготування
    Пелюстки троянди ретельно перебираємо, акуратно промиваємо і викладаємо на кухонне рушник обсихати. Тим часом в глибоку миску наливаємо воду, всипаємо цукор і варимо солодкий сироп протягом 20 хвилин, помішуючи. За кілька хвилин до готовності кидаємо винну кислоту і знову кип'ятимо суміш. Пелюстки викладаємо в баночку, заливаємо гарячим сиропом і відразу ж закриваємо кришкою. Остуджуємо ласощі при кімнатній температурі, а потім прибираємо варення в будь-холодне і темне місце.