Період дозрівання червоної смородини не довгий і потрібно встигнути заготовити з цієї ягоди якомога більше різних смакоти і корисностей. Рекомендуємо рецепти приготування на зиму ароматного смородинового варення. Такі ласощі можна зробити як гарячим, так і холодним способом без варіння, а також скористатися для його приготування мультиварка.
Як зварити джем з червоної смородини без кісточок - рецепт на зиму
Інгредієнти: сік червоної смородини – 4 склянки; пісок цукровий – 4 склянки. Приготування Щоб джем з червоної смородини вийшов без кісточок, логічно від них позбутися. Для цього попередньо промиту червону смородину покласти в підходящу ємність і розбиваємо за допомогою заглибного блендера. Можна також скористатися для цієї мети і стаціонарної чашею блендера при її наявності. Тепер викладаємо порційно подрібнені ягоди на сито і перетираємо їх, відокремлюючи кісточки разом зі шкурками і отримуючи смородиновий сік у чистому вигляді. Саме його ми і будемо використовувати надалі для приготування джему. Відміряємо потрібну кількість продукту і додаємо до нього цукровий пісок. На склянку соку беремо склянку солодких кристалів.
Ставимо ємність з заготівлею на конфорки плити на помірний вогонь і прогріваємо, безперервно розмішуючи, до кипіння. Тепер зменшуємо температуру до самого мінімального і варимо джем до нерастекающейся краплі, періодично знімаючи з поверхні образовывающуюся піну.
По досягненні потрібної текстури пропускаємо джем через ситечко і розливаємо ще гарячим по стерильним і сухим баночках. Герметично укупориваем ємності і ставимо під ковдру, поки повністю охолонуть.
Приготування джему з червоної смородини на зиму без варіння
Інгредієнти: червона смородина – 750 г; пісок цукровий – 15 кг. Приготування Для приготування джему з червоної смородини на зиму без варіння споліскуємо ягоди прохолодною водою і подрібнюємо будь-яким найбільш зручним та доступним способом. Можна скористатися для цієї мети блендером або м'ясорубкою. При бажанні можна використовувати надалі всю масу разом з кісточками і шкурками. Але рекомендуємо все-таки не полінуватися і перетерти через сито, щоб отримати чисте пюре. Тепер змішуємо продукт з цукровим піском і розмішуємо заготовку до повного розчинення всіх солодких кристалів. Для цього буде потрібно чимало часу, але результат того вартий. По досягненні потрібного однорідного результату розкладаємо ягідну солодку масу по простерилизованным сухим баночках, прикриваємо капроновими кришками і ставимо для зберігання на полицю холодильника.
Джем з малини й порічок в мультиварці
Інгредієнти: червона смородина – 750 г; малина – 750 г; кислота лимонна – 2 щіпки; пісок цукровий – 15 кг. Приготування Спочатку споліскуємо ягоди малини і смородини прохолодною водою і поміщаємо їх у ємність мультиустройства. Доливаємо очищену воду, щоб вона ледь покрила вміст і вмикаємо прилад в режимі «Мультиповар» з температурою 160 градусів на десять
хвилин. Після цього перетираємо ягідну масу через сито, жорстку складову викидаємо, а пюре повертаємо в мультикастрюлю і варимо в тому ж режимі ще двадцять хвилин, зменшивши при цьому температуру до 140 градусів.
По закінченні часу всипаємо цукор, лимонну кислоту, перемішуємо і варимо в тій же програмі ще протягом сорока хвилин. По готовності розкладаємо готовий малиново-смородиновий джем по стерильним і сухим скляних баночках, укупориваем герметично кришками, прокип'ятити їх заздалегідь і ставимо під ковдру остигати.