Хочете урізноманітнити і освіжити класичний смак улюбленого абрикосового варення? Тоді приготуйте його з додаванням цитрусових, і нові враження від дегустації ласощі вам забезпечені. Найвірогідніше нова смакова композиція заготовки сподобається і тим, хто не особливо жалував її в чистому вигляді, адже апельсинові часточки вносять вагому порцію додаткових смакових нот і роблять десерт ароматніше і оригінальніше.
Абрикосове варення цілими шматочками з апельсином - рецепт
Інгредієнти: абрикоси – 950 г; апельсини – 350 г; цукровий пісок – 750 р. Приготування Перше, що нам потрібно для приготування варення, - це абрикоси вимити, розділити їх на дві половинки і позбутися від кісточок. Тепер викладаємо підготовлені плоди в емальовану посудину, пересипаючи шари цукровим піском, і залишаємо на вісім-дванадцять годин для відділення соку.
По закінченні часу ошпарюємо апельсини окропом і залишаємо в ньому на хвилину, після чого розрізаємо плоди на частини, витягаємо з них при наявності кісточки, а м'якоть з шкіркою перемелюємо за допомогою блендера або м'ясорубки. Додаємо цитрусову масу до абрикосам, перемішуємо і ставимо ємність на конфорки плити. Даємо основі варення закипіти, безперервно помішуючи, щоб розчинилися всі цукрові кристали, проварюємо з моменту появи перших ознак кипіння протягом п'яти хвилин і залишаємо остигати при кімнатних умовах. Повторюємо процедуру ще два рази, а після третього кип'ятіння протягом п'яти хвилин розливаємо готове ароматне варення по заздалегідь простерилизованным сухим баночках, укупориваем їх герметично і, перевернувши кришками вниз під тепле пальто або ковдру, залишаємо до повного охолодження.
Як приготувати абрикосове варення з апельсином і лимоном?
Інгредієнти: абрикоси – 25 кг; апельсини – 250 г; лимон – 180 г; цукровий пісок – 2 кг. Приготування Як і в попередньому рецепті, вимиті абрикоси позбавляємо від кісточок, але в цей раз останні не викидаємо. Промитий лимон і апельсин ретельно миємо, розрізаємо на шматочки і подрібнюємо в кашку будь-яким доступним і зручним способом. Змішуємо часточки абрикос, цитрусову масу і цукровий пісок і залишаємо на пару годин, щоб почав відділятися сік. Тепер ставимо посудину з заготівлею на конфорки плити і прогріваємо, помішуючи, до кипіння. Проварюємо варення сім-десять хвилин, і залишаємо остигати. За цей час з половини всіх абрикосових кісточок видобуваємо ядра, намагаючись зберегти їх цілісність.
Повторюємо процедуру варіння і охолодження ще два рази. В останній раз перед закипанням кидаємо в заготовку витягнуті ядерця і проварюємо варення ще десять хвилин. Перевіряємо густоту ласощі не розтікається по краплі, і по досягненні потрібного результату розливаємо масу по стерильним і сухим скляних баночках, укупориваем їх і ставимо під ковдру самостерилизоваться і остигати.
Сире абрикосове варення з апельсином і лимоном без варіння
Інгредієнти: абрикоси – 23 кг; апельсини – 550 г; лимон – 180 г; цукровий пісок – 3 кг. Приготування Абрикоси для сирого варення вибираємо стиглі, але пружні, без вм'ятин і пошкоджень. Промиваємо плоди ретельно, гарненько обсушуємо і витягаємо з них кісточки. Апельсини і лимон моєму, і на одну хвилину занурюємо в киплячу воду. Тепер розрізаємо цитрусові на невеликі шматочки і подрібнюємо разом з абрикосовими половинками за допомогою блендера або м'ясорубки, провернувши плоди з допомогою останньої пару раз. Тепер всипаємо в отримане пюре цукровий пісок, ретельно розмішуємо масу і розкладаємо по сухим стерильним баночках . Прикриваємо ласощі капроновими кришками і ставимо на полицю холодильника для зберігання.