Смородина, як червона, так і біла або чорна, містить левову частку вітамінів і цінних елементів, які доцільно зберігати на зиму у вигляді варення або інших заготовок. Крім того, що ласощі з цих ягід надзвичайно корисні, вони ще і неймовірно смачні. Особливо яскравий смак і апетитна желейна текстура виходить у варення з смородини, приготованого за запропонованим нижче рецептами, в чому ви зможете переконатися самі, реалізувавши подібні ідеї у себе на кухні.
Желеподібне варення із червоної смородини «П'ятихвилинка»
Інгредієнти: червона смородина – 740 г; цукровий пісок – 740 р. Приготування Приготувати желеподібне варення зі смородини абсолютно не складно. Промиті ягоди (можна разом з хвостиками) викладаємо в посудину для варіння варення, пересипаємо цукром-піском і залишаємо при кімнатних умовах приблизно на годину. Після цього ставимо ємність з заготівлею на сильний вогонь і при безперервному помішуванні доводимо до кипіння. Вогонь конфорки при цьому повинен бути максимальним. Після закипання ще три хвилини варимо ягоди при інтенсивному бурління, після чого трохи знижуємо жар, витримуємо варення ще пару хвилин, і знімаємо з плити. Відкидаємо вміст посуду на сито і перетираємо його, відокремлюючи кісточки і хвостики. Отримане ще гаряче пюре розливаємо по сухим і стерильним баночках і залишаємо остигати при кімнатних умовах, нічим не накриваючи. Тепер укупориваем желеподібне варення кришками і ставимо на зберігання в затемнене місце.
Желеподібне варення з чорної смородини
Інгредієнти: чорна смородина – 4 склянки; цукровий пісок – 45 склянки; фільтрована вода – 05 склянки. Приготування Чорну смородину для приготування з неї желеподібного варення краще виміряти склянками. Аналогічно міряємо і кількість необхідного цукру і води. Таким чином, найбільш точно дотримуються пропорції для отримання потрібної текстури і ідеальних смакових якостей ласощі.
Отже, промиваємо потрібну кількість ягід, поміщаємо їх у посудину для приготування варення, вливаємо воду і поміщаємо заготовку на плиту. Після закипання вмісту проварюємо його десять хвилин, після чого всипаємо цукор і розмішуємо ласощі, щоб всі кристали розійшлися. Після охолодження розливаємо желейное варення з підготовленим простерилизованным і сухим ємкостей, укупориваем і ставимо на зберігання в нежарке місце.
Желеподібне варення з білої смородини
Інгредієнти: смородина біла – 740 г; лимон – 80 г; пісок цукровий – 740 р. Приготування З промитих і позбавлених хвостиків ягід білої смородини віджимаємо сік, виливаємо його в каструлю, засипаємо туди ж додаємо цукор і ретельно вимитий і нарізаний часточками лимон. Маємо посудину з заготівлею на плиту, прогріваємо вміст при безперервному помішуванні протягом п'яти хвилин, після чого гарячим розливаємо варення з сухим стерильним баночках, укупориваем і ставимо під тепле пальто або ковдру на самостерилизацию до повного охолодження.
Желеподібне варення з чорної смородини - спосіб приготування без варіння
Інгредієнти: чорна смородина – 740 г; пісок цукровий – 12 кг. Приготування Щоб приготувати варення з смородини без варіння, необхідно ягоди промити і обсушити гарненько. Після цього укладаємо смородину в ємність блендера і подрібнюємо її до одержання максимально можливої однорідної текстури. Тепер додаємо цукровий пісок, ще раз пробиваємо масу блендером, після чого перекладаємо заготовку в миску і залишаємо при кімнатних умовах на добу, періодично перемішуючи, щоб розчинилися всі солодкі кристали. Тепер розкладаємо ласощі по стерильним баночках, прикривають кришками і ставимо на полицю холодильника на зберігання.