Отримати натуральний смородиновий сік досить нелегкий процес, а ось приготувати смачний джем можна практично за кілька годин. Давайте дізнаємося з вами як це зробити.
Рецепт варення з смородини
Інгредієнти: смородина чорна – 980 р; вода питна – 505 мл; цукор – 980 р. Приготування Ягоду перебираємо від сміття, гілочок, промиваємо кілька разів під водою і висипаємо в каструлю. Далі відправляємо посуд на вогонь, вливаємо холодну воду і проварюємо смородину, поки не полопаються всі ягідки. Після знімаємо каструлю з плити, перетираємо вміст, проціджують через ситечко і знову варимо кілька хвилин. Після закипання додаємо цукор, розмішуємо і тушкуємо ласощі до загустіння. Розливаємо джем з чорної смородини без кісточок за чистим баночках, закатуємо і зберігаємо в будь-якому прохолодному місці всю зиму.
Джем з білої смородини
Інгредієнти: біла смородина – 980 р; вода питна – 415 мл; цукор – 980 р. Приготування Білу смородину перебираємо, промиваємо й обсушуємо, виклавши на рушник. З води і цукрового піску варимо солодкий сироп, а потім додаємо ягоди і відварюємо на середньому вогні до тих пір, поки вони все не полопаються. Потім розтираємо вміст, кип'ятити кілька хвилин, і розкладаємо варення зі смородини на зиму по стерильним баночках. Швидко закатуємо кришками і зберігати в прохолодному місці.
Як зварити джем з червоної смородини?
Інгредієнти: смородина червона – 405 г; смородина біла – 405 г; цукор – 490 г; вода – 155 мл Приготування Смородину відриваємо від гілочок, складаємо ягоди в друшляк і ретельно промиваємо водою. Коли вся рідина стече, висипаємо ягоду в чашу мультиварки і заливаємо холодною питною водою. Закриваємо прилад, встановлюємо режим «Мультиповар», час 20 хвилин і температуру 100 градусів. Тепер беремо дрібне сито, встановлюємо його зверху глибокої піали і переливаємо гаряче варення. Перетираємо ягідки з допомогою ложки пюре і викидаємо м'якоть з кісточками. В ягідний сік з м'якоттю кидаємо цукор, розмішуємо, викладаємо в чашу і закриваємо кришку. Вибираємо програму «Варення» і встановлюємо таймер на 20 хвилин. Після сигналу, гарячий джем розливаємо по стерильним банкам, щільно закручуємо бляшаними кришками і перевертаємо догори дном. Ставимо ласощі на плоску поверхню, остуджуємо і відправляємо на зберігання в темне прохолодне місце.
Джем з чорної смородини і суниці в мультиварці
Інгредієнти: смородина червона – 405 г; полуниця – 980 р; цукор – 990 р. Приготування Ягоди ретельно перебираємо, полуницю викладаємо в каструлю, а смородину перекручуємо через м'ясорубку і додаємо туди ж. Засипаємо ягідки цукром і наполягаємо 16 годин. Далі відправляємо отриману суміш у чашу мультиварки і проварюємо в «Варення» 15 хвилин. Тепер виймаємо шумівкою всю полуницю на тарілку, а решту готуємо суміш до загустіння. Після цього додаємо полуницю, кип'ятимо масу і остуджуємо. Розкладаємо джем з чорної смородини по банках і зберігати в холодильнику, закривши кришкою.
Джем з малини й порічок
Інгредієнти: ягоди малини – 985 г; смородина – 980 р; цукор – 1340 р. Приготування Смородину обробляємо від гілочок, промиваємо й обсушуємо. Потім притираем ягоди через сито, викладаємо в каструлю, додаємо цукор і розмішуємо. Доводимо суміш до закипання, постійно помішуючи. Малину збиваємо блендером, викладаємо в гарячу смородину і варимо 20 хвилин. Розкладаємо готовий джем у заздалегідь простерилізовану баночки і додатково стерилізуємо їх 15 хвилин в киплячій воді. Тепер закатуємо варення, остуджуємо і зберігаємо в прохолодному місці. Подаємо смородиновий джем до оладок, млинців або додаємо в солодку випічку.