Ягідний сезон залишився позаду, а тому час звільняти полиці для заготовок консервованих сезонних фруктів. Серед останніх на ринках можна зустріти величезну кількість абрикос за доступною ціною, а тому від чого б не пустити їх в хід в якості основи різноманітних заготовок. Спробуйте зварити абрикосове варення з кісточками, яке готується максимально просто і швидко.
Абрикосове варення з кісточками - рецепт на зиму
Варка неочищених від кісточок абрикосів не тільки значно економить час, але і надає готовому продукту набагато більше аромату, а також дозволяє зберегти первісну текстуру плодів. Для того, щоб абрикоси ввібрали в себе максимум сиропу перед приготуванням їх можна наколоти виделкою.
Інгредієнти: абрикоси – 11 кг; цукровий пісок – 420 р. Приготування Перебравши плоди, обережно наколіть м'якоть кожного з них виделкою, а потім помістіть в емальований посуд. Ємність з абрикосами залиште над вогнем і варіть, затока парою ложок води, чекаючи розм'якшення. Тепер почніть порційно підсипати цукор, перемішуючи абрикоси і чекаючи повного розчинення цукрових кристалів. Після додавання останньої порції цукру, дайте абрикосової масі дійти до кипіння і варення розкладіть по попередньо простерилизованным банкам. Засукавши банки кришками, залиште до повного охолодження в перевернутому стані, а лише потім розміщуйте на зберігання.
«Королівське» абрикосове варення з кісточками
Свою назву такий рецепт варення отримав не даремно: після варіння самі плоди стають напівпрозорими і золотистими, а всередині кожної абрикоси криється біле горіхове ядерце, що володіє вираженим мигдальним ароматом.
Сама ж технологія приготування вимагає чималих затрат зусиль і часу, але, як зазвичай, результат абсолютно того варто.
Інгредієнти: абрикоси – 23 кг; цукор – 12 кг Приготування Перед тим, як варити абрикосове варення з кісточками, підготуйте самі абрикоси, добре сполоснувши і обсушивши їх. Орудуючи олівцем, видавіть кісточку з кожного плоду, зберігаючи його форму. Після того, як всі кісточки будуть витягнуті, їх обережно розколюють, витягуючи ядерця. Кожне з ядерець очищають від плівки і закладають назад у порожнину фрукта.
Цукор залийте склянкою води і залиште сироп на плиті, чекаючи повного розчинення кристалів. Наколіть кожен з абрикосів зубочисткою відразу в декількох місцях, щоб м'якоть краще засвоїла сиропом, а потім залиште всі варитися приблизно на 5 хвилин. Після нетривалої варіння, абрикосове варення очищають від пінки і відразу ж розподіляють за стерильною тарі, негайно закочуючи його.
Якщо ви вирішите варити абрикосове варення з кісточками в мультиварці, то скористайтеся режимом «Гасіння» і після занурення плодів сироп, варіть їх не менше 20 хвилин.
Абрикосове варення часточками з апельсином і кісточками
Інгредієнти: абрикоси – 23 кг; цукор – 18 кг; апельсин – 1 шт. Приготування Абрикоси розділіть на часточки і видаліть кісточки. Самі абрикоси покладіть в емальований посуд, засипте цукром і змішайте з
перекрученим через м'ясорубку апельсином. Залиште плоди пустити сік на 4-6 годин.
Підготуйте кісточки, розколів кожну з них і діставши ядерце. Покладіть ядерця в майбутнє варення і розмістіть його на плиті. Після початку кипіння тривалість 15 хвилин, а потім зніміть посуд і залиште на 8 годин. Повторіть проварювання-охолодження ще двічі, а після останнього закипання розкладіть абрикоси по стерильним банкам і закатайте. Коли заготовка охолоне, її можна залишати на зберігання.