Заготовлюючи різноманітні солодкі ласощі на зиму, ви зможете в холоди насолоджуватися літнім смаком, а також заповнювати запас необхідних вітамінів. У цій статті розповімо, як зварити даний абрикосове варення за класичними рецептами.
Смачне абрикосове варення
Чудове варення з тонким цитрусовим ароматом неодмінно вразить усіх ласунів. Його можна відразу подавати до хрумкій тосту або заготовити про запас.
Інгредієнти: абрикоси трохи не дозрілі – 975 г; апельсини тонкокорі – 375 г; цукор – 825 р. Приготування Спочатку промийте абрикоси, розділіть їх на часточки і позбавте від кісточок. Надішліть плоди в емальовану ємність, пересипаючи цукром, і залиште на вісім годин для відділення соку.
Обшпарте апельсини окропом і залиште в ньому на хвилину, далі розріжте на частини, вийміть кісточки, а м'якоть з шкіркою перебити блендером або пропустіть через м'ясорубку. Додайте цитрусову кашку до абрикосам, перемішайте і відправляйте на вогонь. Дайте заготівлі закипіти, безперервно помішуючи, щоб розчинилися всі цукрові кристали, проваріть з перших ознак кипіння п'ять хвилин і відставте на півдня. Повторіть процедуру ще кілька разів, а після третього кип'ятіння готове варення розлийте по ємностях (стерильним), герметично закрийте їх і, перевернувши кришками вниз під теплу ковдру, залиште до повного охолодження.
Абрикосове варення на зиму
Інгредієнти: стиглі абрикоси - 24 кг; цукор-пісок - 15 кг; лимонна кислота. Приготування Спочатку абрикоси сполосніть, просушіть, позбавте від кісточок будь-яким зручним способом. Складіть плоди в підходящу ємність. Цукор залийте чистою, холодною водою і дайте сиропу закипіти. Покрийте абрикоси вируючим сиропом і залиште на півдня. Як тільки часточки вберуть сироп, варення потрібно ще раз прокип'ятити і можна закочувати. Варення слід остудити перед розміщенням на зберігання в прохолоду.
Варення з абрикосових часточок
Інгредієнти: абрикоси – 975; вода– 425 мл; цукор – 1250 кг Приготування Щільні абрикоси ретельно промийте, розділіть на половинки, видаліть кісточки і пересипте плоди в емальовану ємність. В окремій каструльці з цукру і води зваріть сироп, його періодично помішуючи. Залийте абрикоси гарячим сиропом і інтенсивно перемішайте. Через час акуратно злийте з фруктів рідина, закип'ятіть і знову залийте абрикоси. Відставте заготовку в бік півдня. По закінченні часу відправте варення на вогонь і варити на мінімальному вогні приблизно годину, поки сироп не стане золотистого кольору. Готове варення розкласти по банках, загорніть кришками, переверніть і залиште на самостерилизацию. Після цього можна ласощі прибрати на зберігання в прохолоду.
Густе абрикосове варення без кісточок – класичний рецепт
Таке варення можна варити до максимального загущення і в результаті отримати прекрасне повидло. Його можна буде використовувати як начинку для здобних пиріжків або хрустких круасанів .
Інгредієнти: абрикоси – 975 г; цукор – 875 м; стручок ванілі. Приготування Ополоснувши і обсушивши абрикоси, розділіть на часточки і видаліть кісточки. Викладіть часточки в підходящий посуд і довільно проткніть плоди виделкою. Ця процедура дозволить абрикосам виділити максимум соку, і вони не пригорять під час варіння. Всипте поверх цукор, покладіть ваніль і залиште на всю ніч. На наступний день розмістіть абрикоси на вогні мінімальної інтенсивності і варіть до бажаної густоти, періодично знімаючи пінку. Загусло варення гарячим розкласти по стерильним банкам і закатайте.