Літо – пора не тільки відпусток і відпочинку, а ще і смачних заготовок на зиму . Як варити абрикосове варення часточками, дізнаєтеся з цієї статті.
Як приготувати абрикосове варення часточками?
Інгредієнти: абрикоси не дозрілі – 16 кг; очищена вода – 450 мл; пісок цукровий – 13 кг. Приготування Абрикоси гарненько миємо й обсушуємо. З плодів прибираємо кісточки. У каструлю викладаємо шарами половинки фруктів зрізами вгору. При цьому шари пересипаємо цукровим піском. Відставляємо в сторону для виділення соку. Потім вливаємо холодну кип'ячену воду. Ставимо посуд з абрикосами на плиту і варимо в 3 прийому на невеликому вогні – по 5 хвилин після закипання з інтервалами по 3 години. А щоб абрікоскі залишилися цілими, варення краще не розмішувати ложкою, а струшувати ємність або похитувати з боку в сторони. Гаряче варення відразу розливаємо по банках, закатуємо і відправляємо остигати.
Скільки варити абрикосове варення часточками – рецепт
Інгредієнти: пісок цукровий – 15 кг; фільтрована вода – 500 мл; злегка не дозріли абрикоси – 1 кг Приготування Абрикоси поділяємо на 2 половинки. Опускаємо їх хвилини на 3 в гарячу воду, а потім охолоджуємо. Підготовлені абрикоси заливаємо обов'язково гарячим сиропом, звареним з води і цукру. Даємо постояти годинки 3. Після цього варимо абрикоси часточками в 2 прийоми хвилин по 10 кожен і даємо постояти між ними близько півгодини. Потім розливаємо варення з підготовленим баночках і закатуємо.
Абрикосове варення часточками в сиропі – рецепт
Інгредієнти: вода – 450 мл; абрикоси – 1 кг; пісок цукровий – 500 р. Приготування Не зовсім стиглі абрикоси моєму водою, ділимо їх на часточки, в кількох місцях наколюємо зубочисткою. Робимо сироп з цукру і води, заливаємо їм абрікоскі добу і даємо постояти. Потім зливаємо сироп, знову кип'ятимо, знову заливаємо ним абрикоси і добу знову даємо настоятися. На третій день у цьому сиропі варимо абрикоси до прозорого стану. Розкладаємо абрикосове варення часточками по банкам і закатуємо.
Абрикосове варення часточками з апельсином
Інгредієнти: великий апельсин – 1 шт.; абрикоси – 3 кг; вода – 900 мл; пісок цукровий – 2 кг. Приготування Абрикоси миємо, ріжемо навпіл і видаляємо кісточки. Кожну часточку в декількох місцях проколюємо дерев'яною шпажкою, щоб добре виходив сік. Готуємо сироп з цукру і води. Заливаємо їм підготовлені фрукти і залишаємо на добу. Після цього зливаємо рідину і кип'ятимо. Знову заливаємо сиропом абрикоси і залишаємо ще на добу. Після цього абрикоси вже разом з сиропом ставимо на вогонь, вливаємо сік, видавлений з апельсина, і прогріваємо до закипання. Зменшуємо вогонь до мінімального і проварюємо варення чверть години. Розкладаємо варення по банках, укупориваем і охолоджуємо в перевернутому стані.
Абрикосове варення часточками з ядрами
Інгредієнти: очищена вода – 200 мл; абрикоси – 1 кг; пісок цукровий – 250 р. Приготування Вимиті абрикоси обсушуємо. Чистимо їх від кісточок і розбираємо на часточки. Розколюємо кісточки, а ядра чистимо від шкірки. Всипаємо цукор у воду і варимо сироп. Поміщаємо абрикоси в каструлю, пересипаючи ядерцями з кісточок. Зверху заливаємо все це сиропом і доводимо до кипіння. Знімаємо масу з плити і охолодити. При цьому потрібно злити сироп і окремо остудити. Двічі повторюємо цю процедуру, тобто закип'ятили – остудили, і знову все спочатку. В третій раз даємо закипіти і проварюємо близько чверті години на невеликому вогні. Тепер вже розливаємо варення по банках і закатуємо.
Абрикосове варення часточками з желатином
Інгредієнти: желатин швидкорозчинний – 30 г; цукор – 500 г; абрикоси – 1 кг Приготування Абрикоси моєму, видаляємо кісточки, шматочки викладаємо шарами, пересипаючи цукром з желатином. Залишаємо так стояти годин на 20. Після цього даємо закипіти на малому вогні, розкладаємо по банках і закриваємо. Абрикосове варення часточками з желатином потрібно зберігати в холоді.