Ось і настала пора ягід і фруктів – саме час зайнятися їх консервацією. Сьогодні ми навчимо вас, як правильно варити запашне абрикосове варення без кісточок. Ласощі виходить неймовірно ароматним, смачним і своїм насиченим кольором підніме вам настрій навіть у дощову погоду.
Рецепт абрикосового варення без кісточок в мультиварці
Інгредієнти: стиглі абрикоси – 605 г; цукор дрібний – 305 м; лимон – 20 р. Приготування Абрикоси моєму, викладаємо на рушник і обсушуємо. Акуратно виймаємо з них кісточки, розламуючи на половинки. Кидаємо плоди в чашу мультиварки, додаємо цукровий пісок, вичавлюємо з лимона сік і закриваємо прилад кришкою. Вибираємо «Гасіння» і засікаємо приблизно 55 хвилин. Періодично відкриваємо кришку і перемішуємо вміст. Після сигналу готовності, розкладаємо гаряче абрикосове варення по півлітрових баночках і закатуємо.
Рецепт абрикосового варення без кісточок «П'ятихвилинка»
Інгредієнти: абрикоси садові – 2 кг; цукор – 605 р. Приготування Абрикоси промиваємо, обсушуємо і виймаємо кісточки, розламавши на половинки. Складаємо плоди в глибоку каструлю, пересипаємо цукром, розмішуємо і залишаємо на 10 годин, прикривши зверху марлею. Після цього відправляємо посуд на вогонь і, помішуючи, доводимо варення до закипання. Проварюємо ласощі 5 хвилин, періодично помішуючи дерев'яною ложкою. Далі розкладаємо гаряче варення в стерильні маленькі банки, закатуємо і перевертаємо догори дном. Закутуємо заготівлю ковдрою і залишаємо так до повного охолодження.
Рецепт абрикосового варення без кісточок з лимоном
Інгредієнти: стиглі абрикоси – 990 м; лимон – 85 м; цукор дрібний – 505 г; мелена кориця – на смак. Приготування Абрикоси добре промиваємо, насухо витираємо і виймаємо кісточки акуратно, зберігши плоди цілими. Потім відправляємо фрукти в каструлю, пересипаємо цукром і ставимо на середній вогонь. Після закипання зменшуємо нагрівання і проварюємо ласощі 20 хвилин, знімаючи шумівкою пінку. В кінці додаємо корицю і лимон, подрібнений з цедрою маленькими кубиками. Проварюємо ласощі ще 5 хвилин, а потім остуджуємо абрикосове варення цілком без кісточок і подаємо до чаю або розкладаємо по чистим баночках і закатуємо на зиму.
Рецепт абрикосового варення без кісточок на зиму з желатином
Інгредієнти: абрикоси садові – 990 м; желатин харчовий – 30 г; цукор – 405 р. Приготування З промитих плодів виймаємо кісточки і розламуємо їх на половинки. Кидаємо фрукти в каструлю, додаємо цукор, харчовий желатин, перемішуємо і залишаємо на добу. Далі посуд ставимо на вогонь і доводимо вміст до кипіння, знімаючи шумівкою пінку. Проварюємо варення 5 хвилин, а потім розливаємо по стерильним банках і закрити капроновими кришками.
Рецепт абрикосового варення без кісточок в сиропі
Інгредієнти: абрикоси – 990 м; цукор – 15 кг; лимонка – 5 г; вода – 405 мл Приготування Відбираємо стиглі абрикоси, промиваємо, обсушуємо і виймаємо кісточки. Каструлю наповнюємо водою, доводимо її до закипання і акуратно занурюємо плоди. Бланшируем їх 2 хвилини, а потім остуджуємо і відкидаємо на друшляк. У варильний миску насипаємо цукор, наливаємо воду, перемішуємо і ставимо сироп на плиту. Після закипання, акуратно опускаємо підготовлені фрукти і проварюємо ласощі 10 хвилин. Далі знімаємо ласощі, остуджуємо повністю, а потім знову ставимо на середній вогонь і варимо 10 хвилин після закипання. Повторюємо цю процедуру кілька разів, а потім розкладаємо варення в банки і закатуємо кришками.