Вернуться назад Распечатать

Смачне абрикосове варення – рецепт

Смачне абрикосове варення – рецепт
Одним з найбільш корисних фруктів є абрикоси. Відповідно, у зимовий період ми і наші дітки, необхідні нам вітаміни та мікроелементи можемо отримати з варення! Тому, хочемо з вами поділитися кращими рецептами самого смачного і, звичайно ж, корисного абрикосового варення, в яких ми детально описуємо, як його зварити.

Як зварити смачне абрикосове варення часточками – рецепт


Інгредієнти:

  • щільні абрикоси – 2 кг;

  • питна вода – 3 ст.;

  • дрібний цукор – 25 кг.


  • Приготування
    Для початку, все абрикоси ми ретельно вимиваємо, а потім розділяємо їх щільні плоди на половинки, видаляючи при цьому кісточки. Фрукти розміщуємо по всьому дну великій емальованій чи алюмінієвої миски.
    Беремо іншу ємність, в яку наливаємо воду, висипаємо дрібний цукор і ставимо варитися на плиту цукровий сироп. При його закипанні акуратно знімаємо піну і, давши йому поваритися три хвилини виливаємо в гарячому вигляді на часточки абрикос і дерев'яною лопаткою перемішуємо їх. Зливаємо через 15 хвилин цей сироп разом з соком і, довівши його до стану кипіння, знову виливаємо на абрікоскі. Накриваємо варення і даємо йому ніч постояти, а на ранок виставляємо на конфорку і варимо не менше півгодини на слабенькому вогні.
    У підготовлені (стерильні) баночки великою ложкою накладаємо шматочки і до горлечка доливаємо золотого кольору сироп. Закатуємо стерильними кришками і банки виставляємо до їх повного охолодження.

    Найсмачніше абрикосове варення за бабусиним рецептом


    Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 15 кг;

  • соковиті абрикоси – 28 кг.


  • Приготування
    Також вимиваємо в холодній воді фрукти і оскільки плоди наших абрикос дуже соковиті ми поділяємо їх при
    Смачне абрикосове варення – рецепт
    допомогою гострого ножа і акуратно витягаємо трудноотделимую кісточку. У широку зручну ємність, в якій ми збираємося варити варення, викладаємо по колу часточки відкритою стороною м'якоті вгору. Рівномірно покриваємо абрикоси цукровим піском, так, щоб їх взагалі не було видно і даємо їм 3-4 години часу, щоб вони змогли пустити сік. Потім виставляємо варення на газову плиту і після того, як воно почне кипіти варимо все не менше 15 хвилин. Далі воно у нас охолоджується до кімнатної температури, і ми знову відправляємо його варитися, але вже на 20 хвилин.
    Баночки смажимо в духовій шафі, а потім сміливо заповнюємо їх нашим незрівнянним варенням, закатуємо також підсмаженою кришками і тримаємо баночки перевернутими протягом доби.