Варення – дуже хороша заготовка на зиму. Його можна просто так їсти з чаєм, додавати в якості начинки в різну випічку . Як зварити яблучно-сливове варення, читайте нижче.
Яблучно-сливове варення – рецепт
Інгредієнти: очищена вода – 100 мл; яблука кисло-солодких сортів – 1 кг; сливи – 500 г; пісок цукровий – 12 кг; кориця мелена – 1 ч. ложка. Приготування Яблука ретельно миємо, очищаємо шкірку, ріжемо навпіл і вирізаємо серцевиною, а потім нарізаємо кубиками. Сливи моєму, виймаємо кісточки і теж нарізаємо. Змішуємо сливи з яблуками, водою, корицею і цукром. Залишаємо на пару годин, щоб суміш випустила сік. Даємо закипіти і кип'ятимо 5 хвилин на малому вогні, а потім охолоджуємо. Годин через 6 знову даємо закипіти і проварюємо 5 хвилин. Через такий же проміжок знову проварюємо 5 хвилин, розкладаємо по пропаренным баночках, закриваємо кришками, ставимо баночки денцем вгору і залишаємо остигати.
Яблучно-сливове варення з лимоном
Інгредієнти: яблука кисло-солодких сортів – 1 кг; цукор – 2 кг; лимони середньої величини – 2 шт.; сливи – 1 кг Приготування Яблука і сливи нарізаємо невеликими шматочками. Включаємо плиту на середній вогонь. Викладаємо в ємність шматочки яблук зі сливами і кожен шар пересипаємо цукром. Тушкуємо на середньому вогні, поки фрукти пустять сік і цукор розчиниться. А щоб маса не пригоріла, її потрібно іноді помішувати. Даємо масі закипіти і, іноді помішуючи, продовжуємо варити близько півгодини. Потім лимони розрізаємо навпіл, виймаємо кісточки, а м'якоть і видавлюємо сік прямо в варення. Залишилася цедру також кладемо туди цілком. Проварюємо хвилин 15 потім вимикаємо вогонь, накриваємо варення кришкою і залишаємо на ніч. Ранок цедру лимона витягаємо і знову масу кип'ятимо і розливаємо по підготовленим пропаренным баночках.
Яблучно-сливове варення на зиму
Інгредієнти: кисло-солодкі яблука – 500 г; цедра лимона – 1 шт.; сливи – 500 г; пісок цукровий – 600 г; ванілін. Приготування Фрукти моєму, очищаємо яблука від серцевини, а з злив виймаємо кісточки. Яблука тремо на дрібній тертці, а сливи пюрируем за допомогою блендера. Змішати обидві маси, додаємо цукор, терту на дрібній тертці цедру лимона і ванілін. Даємо закипіти і проварюємо 5 хвилин. Потім залишаємо до охолодження, знову даємо закипіти і 5 хвилин проварюємо. Ще раз остуджуємо і проварюємо, а потім розкладаємо по банках і закриваємо.
Яблучно-сливове варення на зиму
Інгредієнти: яблука – 1 кг; кориця мелена – 1 ч. ложка; пісок цукровий – 1 кг; сливи – 1 кг Приготування Сливи моєму, видаляємо кісточки. Яблука чистимо, видаляємо серцевинки і нарізаємо часточками. Складаємо фрукти в каструлю, пересипаємо цукром і додаємо корицю. Добре розмішуємо і залишаємо на годину, щоб фрукти випустили сік. Потім ставимо масу на вогонь і доводимо до розчинення цукру, помішуючи. Потім зменшуємо вогонь і варимо близько півгодини. Готовий джем подрібнюємо заглибним блендером або перетираємо через сито. Знову доводимо до кипіння, відразу ж розподіляємо по баночках і закриваємо.
Яблучно-сливове варення часточками
Інгредієнти: яблука – 1 кг; сливи – 500 г; пісок цукровий – 1 кг. Приготування Для приготування даного варення потрібні яблука і сливи з твердою м'якоттю. Яблука очищаємо і нарізаємо великими шматочками. Складаємо їх в каструлю і засипаємо цукровим піском. Розмішуємо і ставимо на плиту. При постійному помішуванні даємо варенню закипіти. Потім проварюємо його, поки яблучні дольки не стануть майже прозорими. Коли це сталося, додаємо сливи без кісточок. Уварюють на малому вогні до того, як від злив почне відставати шкірка. Варення тут же розкладаємо по банках і закриваємо. Його сміливо можна зберігати в домашніх умовах. Приємного чаювання!