Це повидло стане ідеальною начинкою для випічки , яка не буде надмірно зволожувати тісто, сприяючи його рівномірному випікання. Нижче ми поговоримо про варіаціях рецептів приготування сливового повидла.
Сливи – одна з найбільш розповсюджених основ для приготування повидла. На відміну від варення, приготування повидла допустимо використовувати деформовані, пошкоджені або переспілі фрукти, так чи інакше вони все одно проходять хорошу стерилізацію під час тривалого виварювання.
Щоб отримати густе сливове повидло, сливи краще поєднувати з іншими плодами, наприклад яблуками або грушами, містять багато пектину.
Варіння краще всього проводити в емальованому посуді великого діаметру, так волога встигне випаруватися рівномірно і інтенсивно. Не забувайте про те, що фруктову масу слід часто перемішувати, щоб уникнути прилипання до поверхні. Повидло вважається готовим, коли фруктова маса встигла увариться практично вдвічі, а при проведенні лопаткою по дну посуду слід від неї затягується плавно і рівномірно.
Рецепт сливового повидла в домашніх умовах
Інгредієнти: сливи – 34 кг; цукор – 23 кг; вода – 230 мл Приготування Приготуйте простий цукровий сироп, розчинивши весь цукор у склянці води. Покладіть очищені сливи в цукровий сироп і проварити до м'якості. Далі пюрируем розм'якшені сливи з допомогою блендера або м'ясорубки. Повертаємо сливову масу на вогонь і продовжуємо уварювати все ще як мінімум 2 години. За цей час суміш увариться як мінімум удвічі і загусне, тримаючись одним шматочком.
Зрозуміло, інтенсивність, з якою буде желіроваться сливове пюре, залежить від того, який сорт слив ви використовуєте і в який період вони були зняті з гілки. Солодкі і перестиглі сливи увариваются в повидло куди менш охоче, ніж кислі і зеленуваті.
Яблучно-сливове повидло – рецепт
Уварювати сливи окремо до консистенції повидла досить довго і непросто, а от якщо змішати їх з яблуками, які увариваются набагато охочіше, то виходить відмінний продукт, який готується набагато швидше.
Рецепт простий і вам навіть не доведеться запам'ятовувати точної кількості інгредієнтів. Тримайте в голові пропорцію 1:1:1:1 тобто на одну частину злив доводиться частину яблук, частина цукру і один стакан води.
Перед тим, як зварити сливове повидло на зиму, самі сливи і яблука слід очистити від насіння. Яблука краще нарізати довільними шматочками трохи менше, а сливи можна залишити половинками. Суміш варять до м'якості у воді, потім пюрируют, всипають цукор (можна зробити сливове повидло без цукру, якщо плоди і так солодкі) і варять не менше півтора годин.
Сливове повидло в мультиварці – рецепт
Оскільки мультиварка ідеально підходить для тривалого приготування при низьких температурах, вона також згодиться і для уварювання фруктового пюре, яке займе набагато менше часу. Прискорити процес желювання допоможе пектин і рівне з плодами кількість цукру.
Інгредієнти: сливи – 11 кг; цукор – 1 кг; пектин – 1 пакетик. Приготування Половинки слив покладіть в чашу мультиварки, виставте режим «Гасіння» і готуйте все протягом 15 хвилин із закритим клапаном. Далі відкрийте клапан, а самі сливи протріть через сито. Отримане пюре поверніть назад у мультиварочную чашу, всипте цукор і продовжуйте приготування на тому ж «Тушкуванні» 15 хвилин. Якщо ви не знаєте, як загустити сливове повидло, то просто всипте до нього пакетики пектину, перемішайте і почекайте з хвилинку, поки маса помітно не ущільниться.