Яблучне повидло – це не тільки смачне ласощі до чаю, але ще й значний арсенал вітамінів і корисних елементів , якими багаті яблука. Деякі губляться в процесі термічної обробки, але значна їх частка все ж залишається в заготовці.
Пропонуємо прості рецепти приготування яблучного повидла, які не заберуть багато часу, але разом з тим забезпечать ідеальний результат.
Яблучне повидло - простий рецепт через м'ясорубку
Інгредієнти: яблука – 995 г; пісок цукровий – 595 г; вода фільтрована – 95 мл Приготування Для приготування яблучного пюре можна використовувати стиглі яблука будь-якого сорту. Їх необхідно помити, дуже тонко зняти шкірку, після чого розрізати плоди навпіл і вийняти серцевину з насінням. Тепер розрізаємо на половинки часточки або довільні шматочки, кладемо їх в емальований посуд, вливаємо фільтровану воду і розміщуємо посудину на конфорки плити. Після закипання проварюємо яблучну масу хвилин двадцять-тридцять, а потім даємо їй трохи охолонути до теплого стану і пропускаємо через м'ясорубку.
Повертаємо перекручену яблучну субстанцію в каструлю, додаємо цукровий пісок і перемішуємо ретельно. Даємо повидла закипіти при безперервному помішуванні, після чого зменшуємо вогонь і варимо заготовку при ледь помітному бурління, часто помішуючи, протягом сорока п'яти хвилин.
Готове повидло розкладаємо по простерилизованным заздалегідь, сухим скляних ємностях, укупориваем герметично і даємо повільно охолонути під теплою ковдрою або пальто.
Як готувати яблучне повидло в мультиварці – простий рецепт
Інгредієнти: яблука – 990 м; вода фільтрована – 280 мл; пісок цукровий – 420 г; лимон – 1/4 шт. Приготування Яблучка для приготування варення необхідно помити і позбавити від серцевин з насінням. Оригінальний класичний рецепт передбачає також і очищення плодів від шкірки, яка згодом відварюється окремо з подальшим додаванням відвару повидло. Ми зробимо ще простіше. Половинки яблук без серцевини, але з шкіркою, розрізаємо на кілька частин і розбиваємо в блендері до стану пюре. Після цього викладаємо отриману яблучну масу в мультикастрюлю, вливаємо воду, всипаємо цукор і віджимаємо з лимона сік. Останнього можна взяти трохи більше, орієнтуйтеся на свій смак.
Перемішуємо тепер вміст мультикастрюли і налаштовуємо прилад на режим «Випічка» на шістдесят п'ять хвилин. Можливо, вам знадобиться трохи більше або менше. Періодично перевіряйте готовність і густоту заготовки.
Гаряче повидло перекладаємо в стерильні баночки, укупориваем і ставимо для природної самостерилизации під теплий плед до охолодження.
Яблучне-сливове повидло шматочками в духовці – найпростіший рецепт
Інгредієнти: яблука – 12 кг; сливи – 12 кг; вода фільтрована – 240 мл; пісок цукровий – 15 кг. Приготування Дуже зручно скористатися для приготування варення духовкою. Достатньо лише мати відповідну для цієї мети посудину. Сливи і яблука споліскують проточною водою, позбавляє від кісточки, ріжемо на дольки і пересипаємо цукровим піском. Тепер необхідно дати час для заготівлі відділення соків, після чого вливаємо воду і прогріваємо вміст на плиті до розчинення цукрових кристалів. Через кілька годин перекладаємо яблучно-сливову масу в ємність для варення в духовці, попередньо ополоснувши її водою.
Маємо посудина із заготівлею, прикритий кришкою, на середній полиці прогрітій до 180 градусів духовки і тушкуємо ласощі до бажаної густоти. У середньому для цього може знадобитися два-три години.