Джем є одним з різновидів варення. Обидва цих ласощів готуються шляхом варіння різних ягід або фруктів. Відмінність полягає лише в тому, що в ідеальному варення, ягідки залишаються цілими, а в джемі вони увариваются і подрібнюються до пюреобразного однорідного стану. Давайте більш детально розберемося з вами, як приготувати сливовий джем на зиму. Таке ласощі прекрасно підійде як доповнення до оладок, млинців, сирних запіканок або просто до чаю.
Яблучно-сливовий джем на зиму
Інгредієнти: зливу садова – 960 г; яблука стиглі – 1 кг; цукор білий – 1 кг. Приготування Сливи ретельно промиваємо і акуратно видаляємо кісточки. Яблука очищаємо від шкірки і від серцевини, нарізаємо шматочками. Потім складаємо підготовлені фрукти в каструлю, пересипаємо цукром і перемішуємо. Доводимо вміст до кипіння і проварюємо 40-50 хвилин, знімаючи в процесі приготування утворюється на поверхні пінку. Далі збиваємо ласощі заглибним блендером до однорідного стану, розкладаємо густий сливовий джем по баночках і закатуємо на зиму металевими кришками.
Сливовий джем з желатином на зиму
Інгредієнти: зливу садова – 1 кг; цукор – 610 г; лимонний сік – 60 мл; желатин харчовий – 15 г; масло вершкове – 5 р. Приготування Сливи промиваємо, виймаємо кісточки і дрібно нарізаємо. Викладаємо в сотейник, засипаємо половиною порції цукру і додаємо лимонний сік. Енергійно все перемішуємо дерев'яною ложкою і залишаємо масу на годину при кімнатній температурі.
Желатин замочуємо в холодній воді. Посуд зі сливами ставимо на середній вогонь і прогріваємо вміст кілька хвилин. Після цього ретельно розминаємо фрукти товкачиком, всипаємо цукор, що залишився, доводимо страву до кипіння і проварюємо хвилин 15. В самому кінці вводимо віджатий желатин, перемішуємо до його розчинення і кладемо шматочок вершкового масла. Розкладаємо гарячий джем з сухим банкам і закорковуємо кришками.
Сливовий джем на зиму в мультиварці
Інгредієнти: слива синя – 455 г; цукор – 390 г; какао – 35 г; масло вершкове – 45 г; мелена кориця – щіпка; вода – 55 мл Приготування Сливу промиваємо, виймаємо кісточки і викладаємо підготовлені фрукти в чашу мультиварки, наливаємо трохи води, закриваємо кришкою і включаємо режим «Смаження». Через кілька хвилин прилад вимикаємо і збиваємо вміст заглибним блендером.
Далі додаємо необхідну кількість цукру, перемішуємо і ставимо програму «Варка на пару». Після закипання, акуратно знімаємо шумівкою піну і проварюємо джем 15 хвилин, помішуючи. Тепер всипаємо сухе какао, кидаємо щіпку кориці і енергійно все розмішуємо. Уварюємо ласощі 3 хвилини, додаємо вершкове масло і вимикаємо мультиварку. Готовий сливовий джем з какао розливаємо по банках і закриваємо на зиму металевими кришками.
Сливовий джем з шоколадом на зиму
Інгредієнти: зливу садова – 2 кг; цукор – 2 кг; шоколад молочний – 105 г; вода – 70 мл; сухий желатин – 10 р. Приготування Сливу гарненько промиваємо, видаляємо обережно кісточки і перетворюємо ягоди в пюре за допомогою м'ясорубки. Переливаємо його в каструлю, додаємо цукор і залишаємо на пару годин. Потім ставимо посуд на плиту і проварюємо, після закипання впродовж 40 хвилин на слабенькому вогні.
Желатин розвести в невеликій кількості теплої води. Шоколад розламуємо на маленькі шматочки і кидаємо в сливове ласощі. Тепер вводимо желатин, добре перемішуємо і варимо джем ще 20 хвилин. Далі розкладаємо варення по банках і закатуємо металевими кришками.