Тим, хто любить диню, цей рецепт, напевно, припаде до душі. Як приготувати варення з дині на зиму, читайте нижче.
Варення з дині на зиму — простий рецепт
Інгредієнти: стигла диня — 1 кг; ванілін; кислота лимонна — щіпка; цукор — 14 кг Приготування Диню промиваємо, чистимо шкірку, а м'якоть нарізаємо кубиками. З 500 мл води, 50 г цукру варимо сироп і бланшируем в ньому кубики дині хвилин 15. Потім всипаємо інший цукор і уварюють джем до повної готовності. В середині процесу варіння кладемо лимонну кислоту, а вже в кінці додаємо ванілін. Готовий джем тут же в гарячому вигляді розподіляємо по пропаренным баночках і закриваємо їх.
Варення з дині з лимоном на зиму
Інгредієнти: цукровий пісок — 700 г; великий лимон — 1 шт.; диня очищена — 1 кг. Приготування З вимитої лимона акуратно зчищаємо цедру і ріжемо її смужками. У каструлі змішуємо цукор з цедрою, додаємо сік лимона і приблизно 50 мл гарячої води. На малому вогні витримуємо сироп до розчинення цукру. Очищену диню ріжемо кубиками. У сироп висипаємо диню і даємо закипіти. Знімаємо масу з вогню і годин на 12 залишаємо. Знову кип'ятимо і знову даємо постояти. В третій раз кип'ятимо джем, розливаємо його по чистим пропаренным баночках і укупориваем.
Варення з дині з бананом на зиму
Інгредієнти: лимони — 2 шт.; диня очищена — 1 кг; банани — 500 г; цукровий пісок — 800 р. Приготування Очищену диню подрібнюємо кубиками. Шматочки дині поміщаємо в каструлю, всипаємо цукор і годин на 12 залишаємо. Вливаємо сік лимона і даємо закипіти. Мінімізуємо вогонь і проварюємо масу близько півгодини, знімаючи пінку, яка буде утворюватися. Другий лимон очищаємо від насіння і нарізаємо тоненькими скибочками. З бананів знімаємо шкірку, а м'якоть подрібнюємо. Додаємо їх в джем і варимо суміш до загустіння. Розливаємо масу з чистеньким пропаренным баночках і укупориваем.
Варення з дині і груші на зиму
Інгредієнти: стиглі груші — 2 кг; дині — 2 кг; цукор — 1 кг. Приготування Груші чистимо від шкірки і насіння, також очищаємо і диню. Нарізаємо підготовлені інгредієнти невеликими кубиками і засипаємо цукром. Даємо настоятися 40 хвилин, щоб з'явився сік. Ставимо масу на плиту і на великому вогні готуємо, постійно помішуючи. Після того, як джем закипить, зменшуємо температуру і варимо джем до густоти. Розподіляємо його по банках і закатуємо.
Варення з дині і яблук на зиму
Інгредієнти: стигла диня — 1 кг; кисло-солодкі яблука — 700 г; пісок цукровий — 1 кг; мелена кориця . Приготування Диню моєму в холодній воді, чистимо. Потім розрізаємо її на шматочки. Яблука миємо, ріжемо на шматочки, видаляючи насіння. Змішуємо їх з нарізаною шматочками динею, поміщаємо в каструлю і варимо близько 30 хвилин. Гарячу масу протираємо через сито. В отримане пюре кладемо цукор, корицю і уварюємо до бажаної густоти. Тут же в гарячому вигляді розподіляємо джем по баночках і закриваємо кришками.