Повидло – один із способів заготівлі фруктів або ягід. У цій статті ми поділимося з вами тим, як правильно зварити домашнє сливове повидло на зиму, щоб воно вийшло смачним, насиченим і густим.
Рецепт яблучно-сливового повидла
Інгредієнти: цукор білий – 995 г; слива синя – 620 г; яблука – 610 р. Приготування Сливу гарненько промиваємо, просушуємо на рушник, очищаємо від кісточок і пюрируем блендером в однорідну масу. Яблука обробляємо, обполіскуємо і нарізаємо тонкими невеликими шматочками. З'єднуємо ягідну масу з фруктами, перемішуємо і нагріваємо до закипання на повільному вогні. Далі додаємо необхідну кількість цукру, розмішуємо і залишаємо на плиті на 10 хвилин. Потім посуд акуратно знімаємо, остуджуємо і знову кип'ятимо ласощі. Повторюємо таку процедуру кілька разів, а потім готове гаряче повидло розфасовуємо в заздалегідь підготовлені підігріті сухі банки, герметично їх закорковуємо, перевертаємо вниз шийкою, закутуємо і залишаємо в такому стані до охолодження. Зберігаємо сливове повидло в сухому місці і подаємо до оладкам , млинців або використовуємо в якості начинки при випічці пирогів.
Простий рецепт сливового повидла в домашніх умовах
Інгредієнти: слива синя – 990 м; вода – 105 мл; цукор – 830 р. Приготування Сливи промиваємо, видаляємо кісточки і проварюємо плоди до м'якості, додавши трохи фільтрованої води. Далі перетираємо сливову масу через ситечко або збиваємо блендером, попередньо знявши шкірку. Слідом всипаємо цукор, перемішуємо і варимо повидло до готовності, помішуючи. Гаряче ласощі розкладаємо по теплим банкам, накриваємо зверху марлицей і залишаємо при кімнатній температурі на 2 дні. Після, закатуємо кришками і прибираємо варення в льох на зберігання.
Рецепт сливового повидла з абрикосами в домашніх умовах
Інгредієнти: стиглі абрикоси – 540 г; зливу садова – 520 г; цукор – 615 р. Приготування Для приготування повидла за цим рецептом, із слив та абрикос акуратно виймаємо кісточки і викладаємо фрукти в каструлю. Пропарюють вміст на водяній бані до м'якості, а потім пюрируем блендером, попередньо знявши шкірку. Масу уварюють вдвічі, всипаємо цукор, перемішуємо і тушкуємо повидло на самому слабенькому вогні до готовності. Готове ласощі розфасовуємо за сухим невеликим баночках, закриваємо кришками і остуджуємо, перевернувши догори дном. Таке повидло відрізняється приємним смаком і насиченим ароматом.
Сливове повидло в мультиварці
Інгредієнти: зливу садова – 995 г; пектин – 1 пакетик; цукор – 980 р. Приготування Сливу перебираємо, викидаючи зіпсовані плоди, промиваємо, розламуємо навпіл і акуратно виймаємо кісточки. Потім викладаємо скибочки в друшляк, обполіскуємо холодною водою і залишаємо стікати на півгодини. Після цього відправляємо підготовлені фрукти в чашу мультиварки і засипаємо сухим пектином. Перемішуємо, закриваємо прилад кришкою, вибираємо програму «Суп» і засікаємо рівно 5 хвилин, помішуючи. Як тільки сливи пустять трохи соку, додаємо необхідну кількість цукру, розмішуємо дерев'яною ложкою і продовжуємо варити ласощі в тому ж режимі ще хвилин 5-7.
Не гаючи часу, стерилізуємо скляні банки і кришки. Готове варення повністю остуджуємо, збиваємо блендером до однорідного стану і розкладаємо густе сливове повидло по банках. Закатуємо заготівлю кришками і прибираємо на зберігання на зиму в льох. Перед подачею до столу, викладаємо його у пиалку або використовуємо при випічці пирогів.