Пропонуємо рецепти приготування смачних хрустких малосольних огірків швидкого приготування в розсолі. При заливці овоча гарячим розсолом закуска буде готова вже через кілька годин. А якщо ви не дуже поспішаєте, то можна зберегти вітаміни і приготувати огірочки з холодним розсолом. Але в такому випадку доведеться потерпіти не менше доби, що теж не так вже й довго.
Смачні хрусткі малосольні огірки швидкого приготування - рецепт в розсолі з часником
Інгредієнти: огірки свіжі – 2-25 кг; сіль кам'яна не йодована – 60 г; головка невелика часникова – 1 шт.; парасольки кропу середнього розміру – 2 шт.; вишневі листочки – 5-7 шт.; листки смородини чорної – 7-8 шт.; невеликий листочок хрону – 2 шт.; чорний і запашний перець (горошини) – по 5 шт.; середнього розміру лаврове листя – 3 шт. Приготування Для засолювання малосольних огірків швидкого приготування підійдуть невеликі екземпляри колючих негладких сортів. Ідеально, звичайно ж, якщо огірочки будуть свіжозірваними, так вони вийдуть максимально хрусткими. Якщо ви придбали їх на ринку, то краще на кілька годин замочити овоч у холодній воді, щоб відновити втрачену вологу.
В якості посудини для заготовки можна взяти і трилітрову банку, і емальовану каструлю, і просто скляну глибоку миску. На дно ємності необхідно викласти половину приготованих пряних трав, а саме – парасольку кропу, листочок хрону, три вишневих листків і чотири порічкових. Кидаємо також горошини запашного і чорного перчика і лаврове листя, а також очищаємо часникові зубці, розрізаємо навпіл і кладемо їх до інших компонентів.
Тепер черга огірочків. Моєму їх, відрізаємо краю, а самі плоди кладемо в ємність поверх прянощів і спецій. Зверху маємо залишилися зелені пахучі листочки і парасольку кропу. Далі готуємо розсіл. На один літр очищеної підігрітою до кипіння воду додаємо дві столові ложки кам'яної солі, обов'язково не йодорованной, і перемішуємо до розчинення всіх кристалів. Тепер заливаємо гарячим розсолом огірки і залишаємо на вісім годин при кімнатних умовах.
По готовності малосольні огірочки необхідно перемістити в холодильник.
Як засолити хрусткі малосольні огірки швидким способом – простий рецепт в розсолі з цукром
Інгредієнти: огірки свіжі – 19 кг; вода фільтрована або джерельна – 1 л; пісок цукровий – 25 г; сіль кам'яна не йодована – 65 г; головка невелика часникова – 1 шт.; парасольки кропу середнього розміру – 2 шт.; листочки смородини чорної – 7-8 шт.; невеликий листочок хрону – 2 шт.; чорний і запашний перець (горошини) – по 5 шт.; середнього розміру лаврове листя – 3 шт. Приготування Огірки вибираємо і готуємо з урахуванням рекомендацій, описаних в попередньому рецепті. Овоч необхідно помити, при необхідності замочити в холодній воді, а потім відрізати краю. Споліскуємо також і парасольки кропу, листя хрону і смородини, а часникову головку розбираємо на зубці, які очищаємо і ріжемо навпіл. Половину спецій і зелені укладаємо на дно посудини, в якій передбачається засолювання малосольних огірочків. Тепер черга самих огірків, які були правильно підготовлені. Завершуємо композицію залишилися прянощами і зеленню.
Далі готуємо розсіл. В залежності від того, наскільки швидко необхідно отримати малосольні огірочки, залишаємо воду холодною або ж підігріваємо до кипіння. При заливці холодним способом джерельну воду чи перекип'ячену і остиглу фільтровану змішуємо з сіллю не йодованої і цукром і розмішуємо, щоб всі кристали розчинилися. Виливаємо розсіл у банку і залишаємо на двадцять чотири години.
Щоб отримати малосольні огірочки вже через кілька годин, заливаємо їх киплячим розсолом і залишаємо до охолодження, після чого також ставимо в холодильник.