Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Абрикосове варення з желатином

Абрикосове варення з желатином

23-09-2016, 08:38
1 791
Абрикосове варення з желатином
Варення з абрикосів можна зробити десятком різних способів: зварити абрикоси цілком, можливо, нафаршировав їх горішками, приготувати варення з половинок, або нарізавши плоди часточками або маленькими шматочками. Якщо проварити плоди швидко, можна зберегти в них максимальну кількість вітамінів і мікроелементів, необхідних для правильної роботи серця та попередження серцево-судинних захворювань.
Загальні моменти
Якщо ви хочете приготувати смачне, корисне і красиве абрикосове варення з желатином, рецепт можна використовувати будь-який, але кілька моментів слід врахувати в будь-якому випадку.
Перше – закуповуємо правильний цукор. Цукор беремо тільки вітчизняного виробництва, очищений, але не рафінад.
Друге – вибираємо абрикоси не м'які, стиглі, не пошкоджені, без цяток і поклева. З переспілих плодів вийде повидло, варення з таких абрикосів не звариш. Звичайно, плоди повинні бути хороших сортів, соковитими і ароматними, годяться для варення і «ананасовий» або «лимонний» абрикос.
Третє – якщо ви ніколи не готували нічого подібного і не знаєте, як правильно приготувати абрикосове варення з желатином, пам'ятайте, що при кип'ятінні желатин втрачає свої властивості. Тому прогріваємо його, але не кип'ятимо, додаємо в самому кінці і варення при цьому не стерилізуємо.
Все вийде
Ароматне абрикосове варення часточками з желатином приготувати простіше всього, для нього підійдуть навіть злегка ушкоджені плоди, головне – щоб вони були твердими.
Інгредієнти:

  • плоди абрикоса стиглі – 3 кг;

  • желатин швидкорозчинний (можна в пластинках) – 70 г;

  • очищена (фільтрована або кип'ячена) вода – 2 л + 2 склянки;

  • цукор білий очищений (пісок) вітчизняний – 2 кг;

  • кислота лимонна якісна – 15 р.


  • Приготування
    Переглядаємо абрикоси, добре миємо їх, не пошкоджуючи поверхню, даємо стекти воді або витираємо паперовими рушниками. Нарізаємо плоди часточками – на 8-10 частин кожен, кісточки відкладаємо. Абрикосові часточки викладаємо в глибоку емальовану миску або в чистий казан. 2 л води, кип'ятимо, додаємо цукор і протягом декількох хвилин проварюємо, помішуючи. Проціджуємо сироп і заливаємо «на гарячу» абрикосові часточки. Ставимо варитися наше варення. Від закипання варимо 10 хвилин, помішуючи, знімаючи пінки і стежачи за тим, щоб кипіння було несильним. Знімаємо з вогню й даємо варенню охолонути. Повторюємо процедуру варіння ще двічі. Коли проварюємо в третій раз, додаємо лимонну кислоту і готуємо желатин: замочуємо його в 2 склянках теплої (40 градусів) води, залишаємо на годину, щоб він добре розійшовся, прогріваємо приблизно до 80 градусів і проціджуємо. Одержаний розчин вливаємо безпосередньо перед тим, як влаштовувати варення, так що баночки моєму і стерилізуємо заздалегідь. Якщо процедуру не порушувати, вийде бурштинове варення, схожа за консистенцією на желе, смачне і корисне.
    Додамо вітамінів
    Збагатити варення З вітаміном можна, додавши в нього цитрусові. Вийде надзвичайно смачне абрикосове варення з апельсином і желатином.
    Інгредієнти:

  • стиглі плоди абрикосів, не м'які – 5 кг;

  • вода кип'ячена або бутильована – 3 л;

  • апельсини невеликі, солодкі, можна червоні – 1 кг;

  • вітчизняний очищений білий цукровий пісок – 4 кг;

  • желатин (краще швидкорозчинний) – 80-100 р.


  • Приготування
    Абрикосове варення з желатином

    Промиваємо в теплій воді апельсини, перевіряємо, чи не залишився на шкірі сліди воску, яким іноді обробляють плоди. Ріжемо кожен апельсин на 4 частини, потім шаткуємо тонкими часточками. Абрикоси миємо й нарізаємо такими ж скибочками, як в першому рецепті. Викладаємо фрукти в ємність для варіння варення, заливаємо сиропом (кип'ятимо 25 л води і проварюємо з цукром хвилин 5). Варимо варення так само – в 3 етапи, на останньому додаємо желатин, попередньо замочивши його у воді, що залишилася і прогрів для того, щоб він розчинився. Можна закатати абрикосове варення з желатином на зиму, а можна і просто порадувати домашніх смачним ласощами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як варити абрикосове варення часточками?
    Як варити абрикосове варення часточками?
    Проявіть справжня майстерність у виготовленні абрикосового варення, зберігши цілі часточки в ароматному прозорому сиропі. Як домогтися бажаного
    Рецепт абрикосового варення без кісточок
    Рецепт абрикосового варення без кісточок
    Якщо ваш урожай абрикос в цьому році особливо радує, неодмінно заготовте кілька варіантів варення. Далі підкажемо, як зробити шалено смачне ласощі
    Абрикосове варення в сиропі – рецепт
    Абрикосове варення в сиропі – рецепт
    Прекрасний і абсолютно незвичайний варіант абрикосової заготовки, описаний далі. Розповімо, як зробити чудове варення в солодкому сиропі. Таке
    Желе з абрикосів з желатином
    Желе з абрикосів з желатином
    Створювати домашні солодощі - це дуже вдячне заняття. Сім'я неодмінно оцінить ваш черговий шедевр. Найсмачніші ласощі виходять з свіжих сезонних
    Абрикосове варення часточками з апельсином
    Абрикосове варення часточками з апельсином
    У цій статті представляємо рецепт неймовірно смачного і ароматного варення з часточками абрикосів і чудовою цитрусовою ноткою. Абрикоси чудово