Гостре індійське каррі може бути і не доводиться до смаку всім їдцям на просторах нашої батьківщини, а все тому, що спеції допомагають зберегти їжу від спеки на більш тривалий час, що стає зовсім не актуально в нашому кліматі. Тим не менш, це блюдо неодмінно варто спробувати і почати, мабуть, варто каррі з курки з ананасами.
Курка каррі з ананасами
Інгредієнти: куряче філе - 2 шт.; кокосове молоко - 1 ст.; невеликий ананас - 1 шт.; каррі - 1 ст. ложка; мед - 1 /4 ст.; коричневий цукор - 1/4 ст.; часник - 4 зубчики; червоний перець - за смаком; петрушка; ріпчаста цибуля - 1 шт. Приготування У мисці змішуємо скибочки свіжого ананаса, мед, цукор, трохи ананасового соку , каррі, перець і пропущений через прес часник. Все добре перемішуємо і підігріваємо на середньому вогні. Як тільки суміш закипить, вогонь потрібно зменшити і дати суміші покипіти 10 хвилин, постійно помішуючи. Молоко виливаємо в глибоку миску і кладемо в неї нарізану скибочками курятину.
У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю до прозорості. Як тільки цибуля буде готовий, додаємо до нього курятину і обсмажуємо до золотистого кольору. Шматки курятини нанизуємо на шпажки і повертаємо назад в сковороду. Поливаємо курку ананасовій глазур'ю. Залишаємо куру на 10 хвилин на сковороді, щоб глазур злегка уварилась, а потім викладаємо на тарілки і подаємо до столу.
Таку курятину можна подавати з гарніром з рису, або маша, або використовувати для приготування салату з куркою і ананасами.
Смачний рецепт курки каррі з ананасами
Інгредієнти: курка - 1 тушка; рослинна олія; ріпчаста цибуля - 1 шт.; імбир свіжий - за смаком; паста каррі - 3 ст. ложки; кокосове молоко - 400 мл; рибний соус - 3 ст. ложки; соєвий соус - 1 ст. ложка; сік 1 лимона; консервовані ананаси - 2/3 банки. Приготування Пропонуємо ще один варіант, як приготувати курку каррі з
ананасами. Розбираємо тушку птиці, відокремлюючи м'ясо від кісток. Нарізаємо м'ясо шматками середньої величини.
У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю до прозорості. Як тільки цибуля дійде до готовності, додаємо до нього пасту каррі, ананаси і кокосове молоко. Як тільки молоко підігріється, даємо соусу покипіти 3-4 хвилини, додаємо курятину і перемішуємо. Слідом за курятиною додаємо, соєвий і рибний соус. Тушкуємо все 15-20 хвилин на малому вогні. Ароматне блюдо перед подачею поливаємо лимонним соком, перемішуємо і подаємо з відварним рисом.