Індійський хліб у національній кухні використовується не тільки як доповнення до тих чи інших страв, але і як замінник столових приладів, якими індійці защипують їсти з тарілок. Другу опцію повторювати не обов'язково, а от приготувати індійські коржики для застосування за звичним для нас призначенням все ж рекомендуємо.
Рецепт індійських коржів чапаті
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; тепла вода - 3/4 ст.; сіль - щіпка; рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування У глибоку миску просіваємо борошно і змішуємо її з сіллю. Поетапно вливаючи до борошні теплу воду, намагаємося замісити м'яке, але разом з тим не липнущее до рук тісто. Як тільки куля з тіста збереться, починаємо додавати до нього порції масла, вбиваючи його в тісто. Готове тісто ділимо на 10 рівних порцій, кожну з яких розгортаємо в тонкий коржик.
Суху сковороду розжарюємо і обсмажуємо на ній індійські пшеничні коржики з обох сторін по 30 секунд.
Індійські коржики паратха
Інгредієнти: пшеничне борошно - 1 3/4 ст.; сіль - 1/2 ч. ложки; вершкове масло (розтоплене) - 3 ст. ложки; молоко - 1/2 ст.; рослинне масло - для смаження. Приготування Борошно просіваємо в миску і змішати з сіллю. Виливаємо в борошняну суміш масло і розминаємо все руками, до утворення крихти. Не перестаючи розминати тісто, починаємо поступово, порціями додавати молоко, до тих пір, поки тісто не стане однорідним і еластичним, але не буде липнути до рук. Формуємо з тіста кулю, накриваємо його плівкою і даємо відпочити 30 хвилин.
Відпочиле тісто обминаємо і ділимо на 4 частини. Кожну з частин розкачуємо млинець і змащуємо її поверхню розтопленим маслом. Тепер корж підбираємо пальцями, формуючи з тіста складки, а готову ковбаску звертаємо в равлика. Розкачуємо равлика з тіста в коржик і обсмажуємо до рум'яної скоринки на олії.
Індійські коржики наан
Інгредієнти: сухі дріжджі - 1 1/2 ч. ложки; тепла вода - 1 ст.; цукор - 1 1/2 ч. ложки; борошно - 3 ст.; сіль - 1 ч. ложка; вершкове масло - 6 ст. ложок; йогурт - 3 ст. ложки; насіння цибулі - 3 ч. ложки. Приготування Дріжджі і цукор заливаємо теплою водою і даємо постояти 10 хвилин. Борошно змішуємо з сіллю і вливаємо до суміші дріжджовий розчин. Слідом додаємо 3 столові ложки олії і домашній йогурт . Замішуємо м'яке тісто і даємо йому підійти 90 хвилин. Після закінчення часу тісто знову обминаємо хвилин 10 і ділимо на 8 частин. Кожну з частин розгортаємо в коржик і викладаємо їх на деко, застелене фольгою. Кожну корж посипаємо насінням цибулі і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку випікатися до золотистого кольору. Перед подачею наан змащуємо маслом.