Вернуться назад Распечатать

Бурфи з сухого молока - рецепт

Бурфи з сухого молока - рецепт
Бурфи - це індійська молочна солодкість, приготовлена з сухого молока. Вона являє собою ніжний і смачний десертик, який зовсім нескладно зробити у себе вдома. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати бурфи з сухого молока і пригостити всіх цим заморським ласощами.

Бурфи з сухого молока


Інгредієнти:

  • масло вершкове - 200 г;

  • цукор - 200 г;

  • ванільний цукор - за смаком;

  • вершки 35 % - 225 мл;

  • сухе молоко - 450 г;

  • очищені фісташки - за бажанням.


  • Приготування
    З'єднуємо в каструлі вершкове масло з цукром, додаємо ванільний цукор і ставимо посуд на вогонь. Уварюємо масу, помішуючи, поки не розчиняться повністю всі кристали. В результаті у вас повинна вийти однорідна маса по консистенції. Тепер акуратно вливаємо вершки, доводимо до кипіння і проварюємо ще хвилин 5. Потім переливаємо суміш у миску і охолодити до теплого стану.
    Цим часом готуємо поки прямокутну ємність з невеликими бортиками, застеляємо її плівкою і змащуємо маслом. В охолоджену суміш додаємо сухе молоко, збиваємо кілька хвилин міксером до тих пір, поки маса не загусне. Тепер додаємо за бажанням подрібнені фісташки, перемішуємо і викладаємо готову масу в підготовлену ємність. Руку змочують у воді, розрівнюємо поверхню бурфи і акуратно ножем намічаємо смуги, по яких потім будемо розрізати застигле ласощі. Прибираємо десерт приблизно на 6 годин у холодильник, а потім акуратненько дістаємо бурфи, розрізаємо на квадратики і подаємо до чаю.

    Молочне шоколадне бурфи


    Інгредієнти:

  • сухе молоко - 250 г;

  • згущене молоко - 250 г;

  • какао-порошок - 2 ст. ложки;

  • горіхи кешью - 50 р.


  • Приготування
    Бурфи з сухого молока - рецепт
    Отже, для початку з'єднуємо одну столову ложечку какао зі склянкою сухого молока. Потім додаємо трохи згущеного молока, перемішуємо і ставимо цукеркову масу в холодильник приблизно на півгодини для застигання.
    Цим часом на плоску тарілку просіваємо какао-порошок. Ложку теж злегка припудрюємо какао і зачерпиваем нею охолоджену шоколадну масу. Далі акуратно катаємо суміш в долонях, формуємо кульку, злегка приплющиваем його і обвалюємо в какао-порошку. Викладаємо готові цукерки на обробну дошку, кожну бурфи встромляємо кешью і подаємо до гарячого чаю або просто в якості цукерок. Зберігаємо готове ласощі кілька днів в холодильнику.