Бурфи - це індійська молочна солодкість, приготовлена з сухого молока. Вона являє собою ніжний і смачний десертик, який зовсім нескладно зробити у себе вдома. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати бурфи з сухого молока і пригостити всіх цим заморським ласощами.
Бурфи з сухого молока
Інгредієнти: масло вершкове - 200 г; цукор - 200 г; ванільний цукор - за смаком; вершки 35 % - 225 мл; сухе молоко - 450 г; очищені фісташки - за бажанням. Приготування З'єднуємо в каструлі вершкове масло з цукром, додаємо ванільний цукор і ставимо посуд на вогонь. Уварюємо масу, помішуючи, поки не розчиняться повністю всі кристали. В результаті у вас повинна вийти однорідна маса по консистенції. Тепер акуратно вливаємо вершки, доводимо до кипіння і проварюємо ще хвилин 5. Потім переливаємо суміш у миску і охолодити до теплого стану.
Цим часом готуємо поки прямокутну ємність з невеликими бортиками, застеляємо її плівкою і змащуємо маслом. В охолоджену суміш додаємо сухе молоко, збиваємо кілька хвилин міксером до тих пір, поки маса не загусне. Тепер додаємо за бажанням подрібнені фісташки, перемішуємо і викладаємо готову масу в підготовлену ємність. Руку змочують у воді, розрівнюємо поверхню бурфи і акуратно ножем намічаємо смуги, по яких потім будемо розрізати застигле ласощі. Прибираємо десерт приблизно на 6 годин у холодильник, а потім акуратненько дістаємо бурфи, розрізаємо на квадратики і подаємо до чаю.
Молочне шоколадне бурфи
Інгредієнти: сухе молоко - 250 г; згущене молоко - 250 г; какао-порошок - 2 ст. ложки; горіхи кешью - 50 р. Приготування Отже, для початку з'єднуємо одну столову ложечку какао зі склянкою сухого молока. Потім додаємо трохи згущеного молока, перемішуємо і ставимо цукеркову масу в холодильник приблизно на півгодини для застигання.
Цим часом на плоску тарілку просіваємо какао-порошок. Ложку теж злегка припудрюємо какао і зачерпиваем нею охолоджену шоколадну масу. Далі акуратно катаємо суміш в долонях, формуємо кульку, злегка приплющиваем його і обвалюємо в какао-порошку. Викладаємо готові цукерки на обробну дошку, кожну бурфи встромляємо кешью і подаємо до гарячого чаю або просто в якості цукерок. Зберігаємо готове ласощі кілька днів в холодильнику.