Якщо ви не знавець санкрита, то назва "бурфи" абсолютно ні про що вам не говорить. Нам, втім, теж, але знаючі люди кажуть, що воно перекладається як "молочна помадка". Їм важко не повірити, адже і за смаком, і за зовнішнім виглядом, це ласощі нагадує всім знайомий десерт.
Рецепт кунжутного бурфи
Інгредієнти: жирне молоко - 250 мл; сухе молоко - 1 ст.; насіння кунжуту - 3/4 ст.; цукор тростинний - 1/2 ст.; мелений кардамон - 1/8 ч. ложки. Приготування Насіння кунжуту обсмажуємо на сухій сковороді або на листі до золотистого кольору. Між собою з'єднуємо обидва види молока: сухе і рідке. Помішуючи, нагріваємо суміш до закипання і зменшуємо жар. Варимо молоко до тих пір, поки рідкий вміст каструльки не перетвориться на густу пастоподібну масу, яку потім слід з'єднати з обсмаженим кунжутом. На цьому ж етапі додаємо тростинний (або звичайний білий) цукор, а також трохи кардамону. Через пару хвилин, масу для індійського бурфи можна буде розподіляти по застеленому пергаментом і змащеній маслом формі. Через 2 години десерт застигне і буде готовий до вживання.
Як приготувати кунжутне бурфи з мигдалем?
Основу для бурфи може становити не тільки молоко, але і мигдальна борошно - ідеальний варіант для тих, хто не вживає продукти тваринного походження.
Інгредієнти: мигдальні горіхи - 1 1/2 ст.; пальязикай цукор - 1 1/4 ст.; вода - 60 мл; щіпка меленого кардамону; кунжут для обсипання; масло дхі. Приготування Для дотримання автентичності форму для бурфи змащуємо дхі, але це не принципово, можна замінити звичайним вершковим маслом . Мигдальні горіхи замочуємо у крутому окропі, а потім чистимо і смаливаем в борошно. З'єднуємо мигдалеву борошно з кардамоном. У теплій воді розчиняємо цукор і варимо з суміші густу карамель і з'єднуємо її з мигдальною борошном.
Консистенція карамелі відіграє принципово важливу роль, отримана маса має янтарний колір і при потраплянні у воду не розчиняється близько хвилини, при цьому вона пластична і не перетворюється в льодяник при охолодженні. Отриману суміш розподіляємо по формі і посипаємо кунжутним насінням. Через 5 годин, проведених при кімнатній температурі, бурфи з кунжутом буде готовий і його можна буде нарізати на шматки.
Зберігати вегетаріанську солодкість з Індії можна в герметичному контейнері на полиці холодильника протягом двох місяців.