Фаршировані курячі шийки - це чудова і неймовірно оригінальна закуска на будь-який святковий стіл. Це блюдо традиційно належить до єврейської кухні і зовні нагадує домашні ковбаски. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти фаршированих курячих шийок і здивуємо по-справжньому ваших гостей!
Шийка куряча, фарширована по-єврейськи
Інгредієнти: шкурки курячій шиї - 7 шт.; крупа гречана - 200 г; цибулина - 2 шт.; печінка куряча - 100 г; куряче серце - 100 г; курячі шлуночки 100 г; борошно - 3 ч. ложки; курячий жир - 30 г; масло рослинне - 20 мл; масло вершкове - 30 г; спеції. Приготування Отже, давайте дізнаємося, як приготувати фаршировані курячі шийки. Для цього курячу шкіру очищаємо і надаємо їй прямокутну форму. Заздалегідь відварюємо до готовності в підсоленій воді гречану групу і залишаємо кашу остигати. Курячі шлуночки і сердечка промиваємо, обробляємо і відварюємо. Потім акуратно виймаємо їх з бульйону, охолоджуємо, дрібно нарізаємо і додаємо до відвареної гречці . Цибулю очищаємо від лушпиння, подрібнюємо, а печінка нарізаємо невеликими шматками.
На розігріту сковороду наливаємо трохи рослинного масла, кидаємо цибулька і пасеруємо його до м'якого стану. Після цього додаємо печінку, солимо, перчимо за смаком і обсмажуємо все приблизно 5 хвилин, заважаючи.
Окремо на слабенькому вогні витапливаем до стану шкварок курячий жир, шкварки виймаємо і висипаємо в сковороду борошно, прокаливая її до кремового кольору. Потім додаємо її разом з подрібненими шкварками і гречкою в начинку і все ретельно перемішуємо.
Тепер відрізаємо невеликий шматок фольги для запікання, змащуємо його вершковим маслом, викладаємо курячу шкіру, солимо, перчимо і покриваємо шаром начинки. Далі акуратно піднімаємо вільну частину шкірки і формуємо щось типу кульочка. Так повторюємо з усіма шматочками шкіри, а потім відправляємо їх на 30 хвилин у гарячу духовку для запікання.
Рецепт фаршированої курячої шийки
Інгредієнти: курячі шийки - 5 шт.; курячі сердечка - 5 шт.; курячі шлуночки - 5 шт.; курячі пупочки - 5 шт.; яйце - 2 шт.; манна крупа - 5 ст. ложок; цибулина - 1 шт.; спеції. Приготування Отже, курячі пупочки, шлуночки і сердечка обробляємо, гарненько промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо й обсмажуємо його до м'якості в розігрітому рослинному маслице, а потім перекладаємо його в мисочку. Потім додаємо порізане м'ясо, додаємо манку, перемішуємо і розбиваємо яйця. Знову ретельно вимішуємо начинку і відставляємо її в бік.
Курячі шийки промиваємо, обсушуємо, з широкої сторони зашиваємо краю нитками і наповнюємо їх приготованим фаршем. Потім закріплюємо краю з вузької сторони, робимо на кожній кілька проколів голкою, кидаємо в киплячу воду і варимо на повільному вогні до готовності приблизно 40 хвилин. Після цього перекладаємо шийки на тарілку, охолоджуємо і подаємо на стіл.
Курячі шийки, фаршировані грибами
Інгредієнти: курячі шийки - 5 шт.; гриби - 100 г; сир - 100 г; свіжа зелень; шинка - за смаком; зелені оливки; спеції. Приготування Курячі шийки промиваємо, обережно знімаємо шкіру і відварюємо її в підсоленій воді. Шинку, гриби, м'ясо курки і свіжу зелень нарізаємо тонкою соломкою, а сир натираємо на крупній тертці. Оливки без кісточок ріжемо на кружечки, все перемішуємо, солимо і перчимо за смаком. Потім наповнюємо курячі шийки приготовленої начинкою, закріпивши з країв зубочистками, і запікаємо на деку в розігрітій духовці до рум'яної скоринки. Перед подачею на стіл прикрашаємо страву зеленню і подаємо з будь-яким гарніром: відварною картоплею , рисом, макаронами.