Ще один варіант вечері або обіду на швидку руку - єврейська паштида з кабачків. Нехай вас не лякає малознайома термінологія, адже паштида - ні що інше, як проста кабачкова запіканка, яка готується на основі з тіста або без неї. По суті, в паштиду кладуть все, що є в холодильнику, ми вибрали кабачки.
Овочева паштида з кабачків
В якості основи для овочевий паштиди може виступати не тільки звичний набір з лука і моркви, зробіть блюдо зернами кукурудзи, зеленим горошком, баклажанами або картоплею.
Інгредієнти: кабачки - 380 г; білий цибуля - 120 г; яйця - 3 шт.; борошно - 1 ст.; кефір - 1 склянка; морква - 120 г; сметана - 100 г; томати черрі - 170 г; розпушувач для тіста - 1 ч. ложка. Приготування Перед тим, як приготувати паштиду з кабачків, ми обсмажимо овочі. В товстостінну сковороду наливаємо пару столових ложок олії і коли вони розігріються, закладаємо підготовлені овочі - нарізану моркву і білий лук. Свіжі кабачки натираємо на крупній тертці і залишаємо пустити сік, злегка приправивши їх сіллю. Сік, що виділився, віджимаємо.
Тепер готуємо тісто. Змішуємо домашній кефір зі сметаною, окремо просіваємо борошно з розпушувачем і сіллю. З'єднуємо обидві маси, вбиваємо яйця і збиваємо все віночком до утворення однорідного рідкого тіста. Додаємо в тісто підготовлені овочі.
Готуємо форму для випічки, покривши її маслом і виливаємо в неї основу для нашої запіканки. Ставимо страву в попередньо нагріту до 200 градусів духовку. Через 25 хвилин можна перевіряти готовність. Готову паштиду прикрашаємо шматочками помідорів черрі.
Рецепт паштиди з кабачків
Паштида з кабачків з цибулею і сиром - економний варіант ситного страви за більш ніж помірну вартість. Готується така паштида за короткий час, а подається в гарячому і холодному вигляді.
Інгредієнти: свіжі кабачки - 2-3 шт.; плавлений сир - 250 г; жирна сметана - 200 г; цибуля біла - 140 г; пшеничне борошно -30 г; яйця - 2 шт. Приготування Кабачки і цибулю ріжемо кільцями. Змішуємо овочі разом з кубиками плавленого сиру і викладаємо в підготовлену форму для випікання. Окремо змішуємо яйця зі сметаною і невеликою кількістю борошна. Готову заливку приправляємо сіллю і перцем, і виливаємо поверх овочевий основи. Ставимо паштиду в розігріту до 180 градусів духовку. Приготування займе не більше години, а то і 50 хвилин, все залежить від самого духової шафи. Перед подачею овочеву запіканку слід залишити хвилин на десять, а після можна і нарізати.