Суші і роли вже перестали бути для нас екзотичними стравами. Їх спробували і полюбили багато хто з нас. Є безліч ресторанів і кафе, де можна поласувати цими стравами. А також можна приготувати їх самостійно. Це досить просто, потрібно слідувати деяким правилам, і все вийде. Нижче ви дізнаєтеся, як правильно варити рис для ролів в домашніх умовах.
Який рис потрібен для ролів?
Отже, почнемо з того, що визначимося, яку ж нам буде потрібен рис, щоб приготувати смачні роли. У відділах магазинів, де можна придбати все для суші, можна знайти спеціальний рис. Але він досить дорогий. Абсолютно нічим йому не поступається звичайний круглий рис. Довгастий брати не слід, він для наших цілей не підходить.
Як правильно варити рис для ролів – рецепт?
Інгредієнти: круглий рис – 1 склянка; оцет рисовий – 25 мл; цукор – 15 г; вода – 125 склянки; сіль – 5 р. Приготування Рис викладаємо в друшляк і дуже добре промиваємо під проточною водою. Це потрібно робити до прозорої води. Після цього висипаємо в каструлю, вливаємо воду і доводимо до кипіння обов'язково на сильному вогні під кришкою. Після закипання вогонь одразу ж зменшуємо до мінімально можливого і варимо ще 12 хвилин. Потім вимикаємо плиту і даємо рису настоятися ще 15 хвилин. Кришку протягом всього процесу приготування відкривати не можна. Тепер займемося заправкою для рису для ролів. В оцет, додаємо цукор, сіль і злегка підігріваємо масу в мікрохвильовці, а потім розмішуємо. Після закінчення 15 хвилин рис викладаємо в широку миску і поливаємо його отриманої заправкою. Даємо йому трохи охолонути, і після цього вже використовуємо його для подальшої роботи з ролами.
Як варити рис для ролів в мультиварці?
Інгредієнти: рис – 2 склянки; вода – 25 склянки; оцет рисовий – 50 мл; сік лимона – 1 ст. ложка; соєвий соус – 3 мл; цукор – 2 ч. ложки; сіль – 1 ч. ложка. Приготування Спочатку добре промиваємо рис, а потім викладаємо його у мультиварочную каструлю. Вливаємо воду і вибираємо режим «Рис». Час, потрібний нам для приготування – 25 хвилин. Після цього кришку відкривати не поспішаємо, нехай 10 хвилин рис ще настоїться. Для заправки з'єднуємо рисовий оцет з лимонним соком, сіллю, соєвим соусом і цукром. Нагріваємо масу, щоб розчинилися сипучі інгредієнти, і даємо їй охолонути. Готовий рис поливаємо маринадом. Все, вихідний матеріал для ролів готовий!