Якщо ви любитель і цінитель японської кухні, то напевно іноді замислювалися над тим, щоб самостійно приготувати роли . Але багато людей, дізнавшись, як варити рис для ролів дому, одразу ж відмовляються від цієї затії. Отже, давайте в цьому розберемося!
Рецепт рису для ролів
Інгредієнти: рис – 1 ст.; вода фільтрована – 2 ст.; лист норі – за смаком; рисовий натуральний оцет – 2 ст. ложки. Приготування Рис гарненько промиваємо, висипаємо в ковшичек і заливаємо фільтрованої холодною водою. Опускаємо шматочок норі, ставимо посуд на сильний вогонь і доводимо до закипання. Потім листочок акуратно виймаємо, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і проварюємо рис протягом 15 хвилин. Коли вся рідина повністю вбереться, знімаємо каструлю з плити і додаємо рисовий оцет. Ретельно перемішуємо рис лопаткою і даємо охолонути, а цим часом готуємо начинку для ролів.
Як правильно варити рис для ролів?
Інгредієнти: рис круглий – 230 г; вода фільтрована – 450 мл Для заправки:
цукор дрібний – 1 ч. ложка; рисовий натуральний оцет– 2 ст. ложки; вода – 2 ст. ложки. Приготування Рис дуже добре промиваємо, кидаємо в каструльку, заливаємо водою і залишаємо на 20 хвилин, щоб він, як слід, наситився вологою. Потім його знову промиваємо і заливаємо холодною водою. Відправляємо посуд на вогонь і доводимо до закипання під закритою кришкою. Після цього трохи зменшуємо полум'я і варимо рис 15 хвилин. Далі вогонь вимикаємо і наполягаємо рис ще 10 хвилин. Не гаючи часу, готуємо заправку. Для цього теплу воду змішуємо з цукром, вливаємо оцет і перешиваємо до повного розчинення кристалів. Гарячий рис викладаємо в широку чашку, вливаємо заправку і різкими рухами лопатки все перемішуємо. Даємо крупі трохи охолонути, і переходимо до приготування ролів.
Як варити рис для ролів в мультиварці?
Інгредієнти: японський рис – 1 ст.; вода фільтрована – 15 ст. Приготування Отже, крупу добре промиваємо, заливаємо фільтрованою водою і залишаємо хвилин на 30 розбухати. Потім знову рис промиваємо, віджимаємо і викладаємо в чашу мультиварки. Заливаємо крупу холодною водою, і закриваємо кришку. Вибираємо на приладі програму «Гречка» і засікаємо рівно 10 хвилин. Після звукового сигналу вибираємо режим «Гасіння» і наполягаємо ще 20 хвилин. Після цього крупу остуджуємо і переходимо до приготування начинки для домашніх ролів .