Вернуться назад Распечатать

Гарячі роли в домашніх умовах

Гарячі роли в домашніх умовах
Роли – національне японське блюдо, яке і в нашій країні набуло популярності. Якщо ви не хочете йти в ресторан, то ми розповімо вам, як зробити в домашніх умовах гарячі роли.

Рецепт гарячих ролів в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • норі – 3 аркуша;

  • оцет рисовий – за смаком;

  • соєвий натуральний соус – за смаком;

  • сир – 100 г;

  • лосось – 150 г;

  • вугор – 100 г;

  • вода – 15 склянки;

  • рис – 1 ст.


  • Для соусу:

  • майонез – за смаком;

  • ікра мойви – 3 ч. ложки;

  • кетчуп – за смаком.


  • Приготування
    Рис промиваємо, заливаємо холодною водою і встановлюємо на 35 хвилин на водяну баню. Після цього трохи охолоджуємо його, додаємо рисовий оцет і перемішуємо. Викладаємо рис на лист норі, а в серединці розподіляємо начинку – подрібнені сир, лосось і вугор. Акуратно згортаємо все в трубочку і розрізаємо на частини. Тепер робимо соус – майонез змішуємо з кетчупом та ікрою мойви. Роли викладаємо на деко, змащуємо зверху соусом і запікаємо близько 5 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці. Подаємо готові гарячі роли, приготовлені в духовці, з соєвим соусом.

    Гарячі роли в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • рис – 1 ст.;

  • вода – 15 склянки;

  • рисовий оцет – за смаком;

  • лосось – 150 г;

  • огірок свіжий – 1 шт.


  • Для кляру:

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • яйце – 2 шт.;

  • карі – за бажанням;

  • вода – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Отже, спочатку нам необхідно правильно зварити рис. Для цього його промиваємо, заливаємо холодною водою, доводимо до закипання, закриваємо кришкою і проварюємо 15 хвилин. Потім обережно струшуємо, додаємо рисовий оцет і охолоджуємо до кімнатної температури. Не гаючи часу, готуємо шматочки риби і нарізаємо соломкою свіжий огірок. Рис рівномірно розподіляємо по листу
    Гарячі роли в домашніх умовах
    норії, викладаємо по центру начинку і скручуємо рол за допомогою циновки. Тепер прибираємо їх в холодильник і готуємо кляр. Для цього розбиваємо в мисочку свіжі яйця, вливаємо крижану воду і всипаємо борошно. Замішуємо досить рідкувате тісто і за бажанням кидаємо туди ложку каррі. Тепер кожен рол обвалюємо спочатку в борошні, потім занурюємо в кляр і знову поміщаємо в борошно. Обсмажуємо роли в киплячому маслі в сотейнику з усіх сторін дуже швидко, щоб утворилася скоринка, але начинка всередині не зварилася. Готові роли перекладаємо на паперові серветки, а потім розрізаємо на однакові шматочки і подаємо з соєвим натуральним соусом і імбиром.