Роли – національне японське блюдо, яке і в нашій країні набуло популярності. Якщо ви не хочете йти в ресторан, то ми розповімо вам, як зробити в домашніх умовах гарячі роли.
Рецепт гарячих ролів в домашніх умовах
Інгредієнти: норі – 3 аркуша; оцет рисовий – за смаком; соєвий натуральний соус – за смаком; сир – 100 г; лосось – 150 г; вугор – 100 г; вода – 15 склянки; рис – 1 ст. Для соусу:
майонез – за смаком; ікра мойви – 3 ч. ложки; кетчуп – за смаком. Приготування Рис промиваємо, заливаємо холодною водою і встановлюємо на 35 хвилин на водяну баню. Після цього трохи охолоджуємо його, додаємо рисовий оцет і перемішуємо. Викладаємо рис на лист норі, а в серединці розподіляємо начинку – подрібнені сир, лосось і вугор. Акуратно згортаємо все в трубочку і розрізаємо на частини. Тепер робимо соус – майонез змішуємо з кетчупом та ікрою мойви. Роли викладаємо на деко, змащуємо зверху соусом і запікаємо близько 5 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці. Подаємо готові гарячі роли, приготовлені в духовці, з соєвим соусом.
Гарячі роли в домашніх умовах
Інгредієнти: рис – 1 ст.; вода – 15 склянки; рисовий оцет – за смаком; лосось – 150 г; огірок свіжий – 1 шт. Для кляру:
борошно – 2 ст. ложки; яйце – 2 шт.; карі – за бажанням; вода – 3 ст. ложки. Приготування Отже, спочатку нам необхідно правильно зварити рис. Для цього його промиваємо, заливаємо холодною водою, доводимо до закипання, закриваємо кришкою і проварюємо 15 хвилин. Потім обережно струшуємо, додаємо рисовий оцет і охолоджуємо до кімнатної температури. Не гаючи часу, готуємо шматочки риби і нарізаємо соломкою свіжий огірок. Рис рівномірно розподіляємо по листу

норії, викладаємо по центру начинку і скручуємо рол за допомогою циновки. Тепер прибираємо їх в холодильник і готуємо кляр. Для цього розбиваємо в мисочку свіжі яйця, вливаємо крижану воду і всипаємо борошно. Замішуємо досить рідкувате тісто і за бажанням кидаємо туди ложку каррі. Тепер кожен рол обвалюємо спочатку в борошні, потім занурюємо в кляр і знову поміщаємо в борошно. Обсмажуємо роли в киплячому маслі в сотейнику з усіх сторін дуже швидко, щоб утворилася скоринка, але начинка всередині не зварилася. Готові роли перекладаємо на паперові серветки, а потім розрізаємо на однакові шматочки і подаємо з соєвим натуральним соусом і імбиром.