Вернуться назад Распечатать

Суп кімчі - рецепт

Суп кімчі - рецепт
Незважаючи на лякає незнайоме назва, кімчі являє собою лише звичні для нас соління, приготовані в гострому розсолі. Засолюють кимчи в основному з пекінської капусти, проте іноді страву готують на основі редиски, кольрабі або баклажана. Споконвічно корейські соління з часом перейшли на простори японської кухні, однак там, на базі пряних овочів, стали готувати смачні і легкі кімчі-супи, які володіють не тільки підвищеною диетичностью, але і протизастудними властивостями.
Як приготувати суп кимчи і випробувати його чудодійні можливості, не виїжджаючи за межі Батьківщини, ви дізнаєтеся з рецепту нижче.

Гострий японський суп кімчі - рецепт


Рецепт японського супу кімчі відрізняється в різних регіонах східного архіпелагу, проте базовий і найбільш популярний варіант все ж існує.
Інгредієнти:

  • яловичина - 60 г;

  • рисове вино - 1 ст. ложка;

  • соління кимчи (соком) - 1 ст.;

  • цибуля ріпчаста - 1/2 шт.;

  • зелена цибуля - за смаком;

  • гриби Шиітаке - 1/4 ст.;

  • тофу - 70 г;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • паста чилі - 2 ч. ложки;

  • пластівці сушеного чилі - 2 ч. ложки;

  • вода - 1 1/2 ст.;

  • сіль, перець - щіпка;

  • олія для смаження.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю подрібнюємо як зазвичай, соління кімчі ріжемо кубиками, аналогічним чином робимо і з тофу. Якщо вам не вдасться знайти справжній кімчі, то використовуйте кімчі-пасту в якості замінника, її можна знайти практично в будь-якому магазині східної кухні.
    М'ясо нарізаємо соломкою і маринуємо 15 хвилин в рисовому вині з додаванням щіпки чорного перцю. Поки маринується, шматочки кімчі закладаємо на сковороду і обсмажуємо 5-7 хвилин разом з овочами, безперервно помішуючи.
    В окремій мисці змішуємо соєвий соус,
    Суп кімчі - рецепт
    чилі пасту і пластівці, часник і чорний перець - це база для супу. Зверніть увагу, що наведений рецепт є дуже гострим. Якщо ви або ваші гості не любите гостру їжу - зменшіть кількість даних інгредієнтів за смаком.
    У каструлю наливаємо воду, основу для супу і закладаємо м'ясо і овочі, все перемішуємо і ставимо на вогонь. Даємо супу покипіти 5 хвилин, потім зменшуємо вогонь і чекаємо, поки звариться м'ясо, як тільки це відбудеться - спробуйте блюдо, додайте води або гострої основи за смаком і прибирайте суп з вогню. Перед подачею кімчі-суп прикрашають нарізаним зеленим цибулею і шматочками тофу. Приємного апетиту!