Незважаючи на лякає незнайоме назва, кімчі являє собою лише звичні для нас соління, приготовані в гострому розсолі. Засолюють кимчи в основному з пекінської капусти, проте іноді страву готують на основі редиски, кольрабі або баклажана. Споконвічно корейські соління з часом перейшли на простори японської кухні, однак там, на базі пряних овочів, стали готувати смачні і легкі кімчі-супи, які володіють не тільки підвищеною диетичностью, але і протизастудними властивостями.
Як приготувати суп кимчи і випробувати його чудодійні можливості, не виїжджаючи за межі Батьківщини, ви дізнаєтеся з рецепту нижче.
Гострий японський суп кімчі - рецепт
Рецепт японського супу кімчі відрізняється в різних регіонах східного архіпелагу, проте базовий і найбільш популярний варіант все ж існує.
Інгредієнти: яловичина - 60 г; рисове вино - 1 ст. ложка; соління кимчи (соком) - 1 ст.; цибуля ріпчаста - 1/2 шт.; зелена цибуля - за смаком; гриби Шиітаке - 1/4 ст.; тофу - 70 г; соєвий соус - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; паста чилі - 2 ч. ложки; пластівці сушеного чилі - 2 ч. ложки; вода - 1 1/2 ст.; сіль, перець - щіпка; олія для смаження. Приготування Ріпчасту цибулю подрібнюємо як зазвичай, соління кімчі ріжемо кубиками, аналогічним чином робимо і з тофу. Якщо вам не вдасться знайти справжній кімчі, то використовуйте кімчі-пасту в якості замінника, її можна знайти практично в будь-якому магазині східної кухні.
М'ясо нарізаємо соломкою і маринуємо 15 хвилин в рисовому вині з додаванням щіпки чорного перцю. Поки маринується, шматочки кімчі закладаємо на сковороду і обсмажуємо 5-7 хвилин разом з овочами, безперервно помішуючи.
В окремій мисці змішуємо соєвий соус,
чилі пасту і пластівці, часник і чорний перець - це база для супу. Зверніть увагу, що наведений рецепт є дуже гострим. Якщо ви або ваші гості не любите гостру їжу - зменшіть кількість даних інгредієнтів за смаком.
У каструлю наливаємо воду, основу для супу і закладаємо м'ясо і овочі, все перемішуємо і ставимо на вогонь. Даємо супу покипіти 5 хвилин, потім зменшуємо вогонь і чекаємо, поки звариться м'ясо, як тільки це відбудеться - спробуйте блюдо, додайте води або гострої основи за смаком і прибирайте суп з вогню. Перед подачею кімчі-суп прикрашають нарізаним зеленим цибулею і шматочками тофу. Приємного апетиту!