Як уславитися серед друзів справжнім гурманом і знавцем японської кухні? Та дуже просто! Темакі , оякодон і салат з копченим вугром забезпечать фурор вашій вечірці, нікого не залишивши байдужим. І ніхто не здогадається, що на приготування всього цього у вас пішло не так багато часу. Поговоримо докладніше про салати.
Салат з копченим вугром - рецепт
Інгредієнти: салатний мікс - 200 г; сьомга слабосолона - 80 г; вугор копчений - 150 г; перець червоний солодкий - 1 шт.; соус теріякі - 15 ст. ложки; насіння кунжутне - 1 ч. ложка. Приготування Листя салату промиваємо, висушуємо і досить крупно рвемо руками. З копченого вугра і сьомги видаляємо шкіру і хребет, нарізаємо невеликими шматочками. Болгарський перець запікаємо в духовці, поки шкірка не обуглиться. Гарячим загортаємо його в поліетиленовий пакет, а коли охолоне, шкірка легко зніметься. Нарізаємо перчик тонкими смужками, змішуємо із зеленню і рибою, заправляємо соусом теріякі і посипаємо кунжутом. Салат з вугра можна прикрасити помідорами чері і маслинами.
Салат з вугром і авокадо
Інгредієнти: вугор копчений - 1/4 шт.; авокадо - 1/2 шт.; огірок (свіжий) - 1 шт.; імбир маринований - 100 г; рис - 2 ст. ложки; лук зелений - 1 шт.; оцет рисовий - 2 ст. ложки; соус соєвий - 1 ст. ложка; цукор коричневий - 1 ч. ложка; васабі - 1/2 ч. ложки; насіння кунжутне - 1/2 ч. ложки. Приготування Рис відварюємо в підсоленій воді, відкидаємо на друшляк і даємо стекти. Імбир нарізаємо тонкими смужками і викладаємо в сотейник. Додаємо цукор, соєвий соус і оцет. Прогріваємо на повільному вогні. Коли цукор повністю розчиниться, всипаемвасаби, перемішуємо і знімаємо з плити.
З вугра знімаємо шкіру, розрізаємо вздовж хребта і видаляємо кістки. Нарізаємо невеликими шматочками. Зрізаємо з огірка шкірку і ріжемо соломкою. Чистимо авокадо, видаляємо кісточку і нарізаємо м'якоть невеликими кубиками. Кришимо пір'я зеленої цибулі. Змішуємо всі інгредієнти, поливаємо салат з вугром імбирною заправкою і посипаємо кунжутним насінням.