Вернуться назад Распечатать

Салат з вугром

Салат з вугром
Як уславитися серед друзів справжнім гурманом і знавцем японської кухні? Та дуже просто! Темакі , оякодон і салат з копченим вугром забезпечать фурор вашій вечірці, нікого не залишивши байдужим. І ніхто не здогадається, що на приготування всього цього у вас пішло не так багато часу. Поговоримо докладніше про салати.

Салат з копченим вугром - рецепт


Інгредієнти:

  • салатний мікс - 200 г;

  • сьомга слабосолона - 80 г;

  • вугор копчений - 150 г;

  • перець червоний солодкий - 1 шт.;

  • соус теріякі - 15 ст. ложки;

  • насіння кунжутне - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Листя салату промиваємо, висушуємо і досить крупно рвемо руками. З копченого вугра і сьомги видаляємо шкіру і хребет, нарізаємо невеликими шматочками. Болгарський перець запікаємо в духовці, поки шкірка не обуглиться. Гарячим загортаємо його в поліетиленовий пакет, а коли охолоне, шкірка легко зніметься. Нарізаємо перчик тонкими смужками, змішуємо із зеленню і рибою, заправляємо соусом теріякі і посипаємо кунжутом. Салат з вугра можна прикрасити помідорами чері і маслинами.

    Салат з вугром і авокадо


    Інгредієнти:

  • вугор копчений - 1/4 шт.;

  • авокадо - 1/2 шт.;

  • огірок (свіжий) - 1 шт.;

  • імбир маринований - 100 г;

  • рис - 2 ст. ложки;

  • лук зелений - 1 шт.;

  • оцет рисовий - 2 ст. ложки;

  • соус соєвий - 1 ст. ложка;

  • цукор коричневий - 1 ч. ложка;

  • васабі - 1/2 ч. ложки;

  • насіння кунжутне - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Салат з вугром

    Рис відварюємо в підсоленій воді, відкидаємо на друшляк і даємо стекти. Імбир нарізаємо тонкими смужками і викладаємо в сотейник. Додаємо цукор, соєвий соус і оцет. Прогріваємо на повільному вогні. Коли цукор повністю розчиниться, всипаемвасаби, перемішуємо і знімаємо з плити.
    З вугра знімаємо шкіру, розрізаємо вздовж хребта і видаляємо кістки. Нарізаємо невеликими шматочками. Зрізаємо з огірка шкірку і ріжемо соломкою. Чистимо авокадо, видаляємо кісточку і нарізаємо м'якоть невеликими кубиками. Кришимо пір'я зеленої цибулі. Змішуємо всі інгредієнти, поливаємо салат з вугром імбирною заправкою і посипаємо кунжутним насінням.