Вернуться назад Распечатать

Роли з огірком

Роли з огірком
Роли - смачне блюдо національної японської кухні. Однієї з різновидів є роли з огірком, які володіють низькою калорійністю і вишуканим смаком.

Як готувати роли з огірком?


Представляємо вам нескладний рецепт роли з огірком для самостійного приготування.
Інгредієнти:

  • круглозернистий білий рис - 3 ст. ложки;

  • слабосолене філе лосося - кілька смуг;

  • свіжий (краще парниковий) або солоний огірок - 1 шт.;

  • лист норії (пресовані водорості) для суші - 1/2 аркуша;

  • рисовий оцет - 2 ч. ложки;

  • трохи цукру і солі.


  • Також вам знадобляться:

  • гострий ніж;

  • обробна дошка;

  • бамбукова серветка;

  • харчова плівка.


  • Приготування
    Як зробити начинку для ролів з огірком? Спочатку відварюємо і гарненько промиваємо рис. Розводимо в рисовому оцті цукор і сіль, просочуємо рис отриманим розчином. Потім гострим ножем на обробній дошці відрізаємо довгі смужки від філе лосося.
    Беремо огірок, обрізаємо у овоча обидва кінця, ріжемо його на 2 половинки. Акуратно чайною ложкою вискребиваем серединку огірка (м'якоть з насінням). Огірок ріжемо довгими вузькими смужками.
    Обмотуємо бамбукову серветку харчовою плівкою, кладемо на неї пластину норії (необхідно, щоб вона глянсовою стороною лежала на серветці). Змочуємо руки теплою водою і викладаємо рис тонким шаром на пів-аркуша норії, відступивши від її країв 15 см. Поверх рису маємо смужки риби і нарізані довгі шматочки огірка.
    Скручуємо норії з начинкою за допомогою бамбукової серветки в рулончик, при цьому серветка не повинна потрапити всередину згорнутої трубочки.
    Бамбукову серветку прибираємо. Нарізаємо гострим ножем з отриманої трубочки роли: ділимо трубочку навпіл, кожну з половинок ділимо ще на половинки, отриманий четвертинки ділимо ще раз навпіл. При акуратній роботі з однієї трубочки виходить 8 однакових за розміром ролів.
    Таким чином, ви можете побалувати близьких прекрасним блюдом - ролами з огірками.