Роли - смачне блюдо національної японської кухні. Однієї з різновидів є роли з огірком, які володіють низькою калорійністю і вишуканим смаком.
Як готувати роли з огірком?
Представляємо вам нескладний рецепт роли з огірком для самостійного приготування.
Інгредієнти: круглозернистий білий рис - 3 ст. ложки; слабосолене філе лосося - кілька смуг; свіжий (краще парниковий) або солоний огірок - 1 шт.; лист норії (пресовані водорості) для суші - 1/2 аркуша; рисовий оцет - 2 ч. ложки; трохи цукру і солі. Також вам знадобляться: гострий ніж; обробна дошка; бамбукова серветка; харчова плівка. Приготування Як зробити начинку для ролів з огірком? Спочатку відварюємо і гарненько промиваємо рис. Розводимо в рисовому оцті цукор і сіль, просочуємо рис отриманим розчином. Потім гострим ножем на обробній дошці відрізаємо довгі смужки від філе лосося.
Беремо огірок, обрізаємо у овоча обидва кінця, ріжемо його на 2 половинки. Акуратно чайною ложкою вискребиваем серединку огірка (м'якоть з насінням). Огірок ріжемо довгими вузькими смужками.
Обмотуємо бамбукову серветку харчовою плівкою, кладемо на неї пластину норії (необхідно, щоб вона глянсовою стороною лежала на серветці). Змочуємо руки теплою водою і викладаємо рис тонким шаром на пів-аркуша норії, відступивши від її країв 15 см. Поверх рису маємо смужки риби і нарізані довгі шматочки огірка.
Скручуємо норії з начинкою за допомогою бамбукової серветки в рулончик, при цьому серветка не повинна потрапити всередину згорнутої трубочки.
Бамбукову серветку прибираємо. Нарізаємо гострим ножем з отриманої трубочки роли: ділимо трубочку навпіл, кожну з половинок ділимо ще на половинки, отриманий четвертинки ділимо ще раз навпіл. При акуратній роботі з однієї трубочки виходить 8 однакових за розміром ролів.
Таким чином, ви можете побалувати близьких прекрасним блюдом - ролами з огірками.