Роли - страва японської кухні. Це один із різновидів суші, скручених в ковбаски з рису і листа норі (пресованих водоростей). Роли готують з допомогою бамбукової циновки - макісу. Зазвичай роли скручують таким чином, що норі знаходиться зовні, а рис всередині. Але іноді їх формують так, що лист водоростей виявляється всередині, а рис - зовні.
Як приготувати роли "Філадельфія"?
Про другому оригінальному способі тут і піде мова. А саме - про ролах "Філадельфія". Любителі суші-ресторанів, одного разу заязикавши цю страву, напевно, оцінили його по достоїнству. І, смакуючи вишуканих страв, задавали собі питання: як приготувати роли "Філадельфія" своїми руками?
Інгредієнти: спеціальний суші-рис - 120 г; пресовані морські водорості (Норі) - 1 аркуш; огірок, нарізаний смужками - 1 шт.; авокадо, нарізаний скибочками - 1 шт.; лосось - 60 г; сир Філадельфія - 35 г; васабі; лимон (необов'язково); ікра тобіко (необов'язково). Приготування Цей вид ролу дуже популярний через поєднання ніжного лосося і вершкового сиру Філадельфія, які так вдало доповнюють один одного. Для додання витонченого смаку рол посипають ікрою тобіко. Також в рецепті допускається використання авокадо . Цей горіх своєю жирною і ніжною консистенцією чудово відтіняє смак ролу.
Також в меню японських барів можна побачити в рецепті огірок. Додають його в цілях економії, так як він дешевий і доступний. Використання огірка знижує собівартість популярного ролу.
Та корисна інформація для тих, хто стежить за своїм здоров'ям. Скільки ж калорій міститься в ролах "Філадельфія"? У середньому, 142 калорій на 100 грам страви.
Отже, як приготувати роли "Філадельфія"?
Розстилаємо харчову плівку на бамбуковій циновці (макісу) і кладемо на неї половину аркуша пресованих водоростей норі. Змочуємо руки у воді з лимоном і викладаємо рис рівним шаром по всій поверхні листа. Залишаємо по краю водоростей смужку близько 1 см не покриту рисом. Потім акуратно розрівнюємо його. Перевертаємо лист норі з рисом, при цьому останній повинен виявитися на покритою плівкою рогожі. Тепер наносимо на водорості тонкий шар васабі. Сир для ролів "Філадельфія" викладаємо по центру аркуша. Формуємо з нього смужку шириною близько 2 див. Нарізаємо тонкою соломкою огірок і викладаємо на сир, рівномірно розподіляючи по всій довжині. Беремо авокадо, розрізаємо навпіл, очистити шкірку і нарізаємо часточками. Викладаємо їх на сир з огірком. Тепер необхідно переконатися, що вся начинка ролу має однакову довжину і товщину. Після того, як ми наповнили рол, починаємо його акуратно скручувати. Несильно натискаємо на макісу, притискаємо її посередині і намагаємося зробити брусочок з ролу. Розгортаємо макісу і видаляємо плівку. Беремо лосось і нарізаємо тонкими скибочками. Кладемо їх поперек бруска і злегка притискаємо до нього. Важливий кулінарний штрих - додаємо яскравість роллам. А допоможе нам у цьому ікра летючої риби тобіко. Вона має оранжево-червонуватий відтінок, копчено-солонуватий смак і хрустку текстуру. Звідки ж тобіко бере різні кольори? Справа в тому, що її фарбують. Наприклад, васабі надає ікрі зелений колір. Імбир - світло-оранжевий, а чорнило кальмара - чорний. Отже, посипаємо роли різнобарвною ікрою і надаємо страви оригінальний вигляд і смак. Тепер розрізаємо роли на кілька рівних частин і викладаємо на блюдо з японським принтом. Прикрашаємо імбир, васабі і кунжутом. Сміливо використовуємо свій творчий потенціал при оформленні! Подаємо наше блюдо до столу з соєвим соусом. Ну ось, тепер ви знаєте, як робити чудові роли "Філадельфія" у себе вдома. Насолоджуйтеся японською кухнею не тільки в суші-ресторані, але і в рідних стінах. Розкажіть друзям, як прекрасні роли "Філадельфія", рецепт яких ми відкрили для вас! Приємного апетиту вам і всій вашій родині!