Роли з вугром, готують вдома рідше, ніж інші. Вугор в наших магазинах продукт не дуже поширений, хіба що в Прибалтиці.
Роли з вугром, рецепти приготування яких найбільш адаптовані до нашої кухні, ми підготували для вас. Якщо раптом ви придбали такий делікатесний продукт, як копчений вугор, то візьміть на замітку нескладні у приготуванні й смачні рецепти.
Гарячий рол з вугром
Дуже незвичайні і користуються любов'ю гурманів гарячі роли.
Інгредієнти: рис; вугор копчений; соус «Унагі»; сухарі панірувальні; яйця - 2 шт.; сухарі панірувальні; олія рослинна; листи норі (з розрахунку 2-3 листків на 1 рол). Приготування Шорстку поверхню норі покриваємо тонким шаром рису. Не забуваємо залишити смужку, для склеювання.
Видавлюємо смужку соусу, розділивши нею рис навпіл. Викладаємо подвійну смужку вугра зверху за соусу.
Рол скручуємо і скріплюємо за допомогою води кінець листа норі. Готовий рол двічі обвалюють у панірувальних сухарях, кожен раз перед цим зануривши його у збите яйце. Смажимо рол в маслі. Масло має повністю покривати жарящийся рол.
Обсмажений рол розрізаємо на чотири частини. Їмо гарячим.
Роли з копченим вугром і авокадо
Інгредієнти: копчений вугор; листи норі; рис для суші; рисовий оцет; авокадо; салат (листя); м'який сирний сир. Приготування Наріжемо вугра і авокадо смужками. На лист норі викладаємо шар рису, змішаного з рисовим оцтом. По краю рису кладемо смужки вугра і авокадо, згорнуті в трубочку салатні листя. Звертаємо тугий рол, розрізаємо на 4 частини. Подаємо з соєвим соусом. Смачні такі роли і з маринованим імбиром.
Відмінно поєднується смак вугра зі смаком кунжуту. Якщо хочеться поласувати ролами з вугром і кунжутом, то можна додати кунжут в начинку. Або ж загортати роли рисом назовні, і потім вже обваляти в кунжутного насіння.
Любителі суші та ролів напевно також по достоїнству оцінять рецепти ролів "Філадельфія" і суші макі . Приємного апетиту!