Вернуться назад Распечатать

Роли «Темпура»

Роли «Темпура»
Не знаєте, як приготувати роли «Темпура» в домашніх умовах? Тоді наш швидкий і простий рецепт допоможе вам! Нагодувати свою сім'ю і друзів смачним і ситним японським стравою.

Інгредієнти:


  • рис для суші - 1 ст.;

  • норі - 4 листків;

  • філе сьомги - 120 г;

  • сир «Буко» - 80 г;

  • огірок - 1 шт.;

  • вугор копчений - 100 г;

  • імбир маринований - 120 г;

  • соус «Унагі» - 50 мл;

  • борошно темпурная - 100 г;

  • яйце куряче - 1 шт;

  • масло рослинне - 500 мл

  • вода - 20 мл



  • Приготування

    Приготування ролів «Темпура» не викличе у вас труднощів. Для початку переконайтеся, що у вас є всі необхідні інгредієнти.

    Саме приготування варто почати з кляру для ролів «Темпура». Замісіть темпурную борошно з яйцем і невеликою кількістю води. Кляр повинен вийти консистенції кефіру або ряжанки. Не робіть його занадто густим, але й не занадто рідким, щоб він не розтікся при обжарюванні.
    Зараз в будь-якому магазині продається спеціальний рис для суші, саме він використовується в даному рецепті. Ні в якому разі не промивайте рис перед варінням, інакше змиється істотна частина крохмалю, і він не буде клейким. Філе риби наріжте тонкими смужками, такої ж довжини, як і норі. Огірок очистіть від шкірки і насіння і наріжте довгою соломкою. Роли «Темпура» майже готові.
    В рецепті вказані пропорції на 4 гостей, тому з кожного листа норі виходить один рол. Помістіть рис поверх водорості і розрівняйте його по всій поверхні норі шаром в півсантиметра, залишаючи обідок в 2-3 сантиметри по краях. Тонку смужку рису на протилежній стороні змастіть сиром «Буко», зверху викладіть вугор, сьомгу і огірок. Сьомгу можна замінити лососем, а сир «Буко» - «Філадельфією» .
    Починайте загортати рол, злегка придавлюючи його пальцями. Готові роли занурте в кляр. Якщо ви хочете добитися
    Роли «Темпура»
    хрусткої скоринки, можете попередньо обваляти рол в панірувальних сухарях. Обсмажуйте роли «Темпура» в киплячому маслі протягом двох хвилин.
    Подавайте рол нарізаним на шматочки, з соусом «Унагі» і маринованим імбиром. Для любителів поострей можете запастися васабі. Цікаво, що «Унагі» по-японськи означає вугор, тому такий соус як не можна краще підходить до цих роллам.
    Існує багато варіантів приготування ролів «Темпура», наприклад - «ЭбиТемпура» рол. Це той же рол, тільки замість начинки в ньому використовується королевська тигрова креветка. У «Кунсей Темпура» ролах використовується ікра, окунь, бекон - все, що душі завгодно.
    Незалежно від того, який варіант ролів ви вирішили приготувати ситну вечерю вам забезпечений.