До японської кухні, зокрема до роллам, неможливо залишитися байдужим. Її або приймають одразу і назавжди, стаючи затятим прихильником, або також активно не сприймають. При правильному приготуванні і дотриманні рецептури, роли - це дуже здорова і корисна їжа. Особливо роли з компонентами рослинного походження, наприклад, з авокадо.
Роли з сьомгою і авокадо
За нижче поданим рецептом приготуємо роли з авокадо і лососем (замість сьомги беремо слабосолене філе лосося).
Інгредієнти: рис для суші - 1 ст.; вода для варіння рису - 15 ст.; цукор - 05 ч. ложки; рисовий оцет - 1ч. ложка; слабосолона сьомга 100 г; авокадо - 1/2 середнього плоду; порошок васабі - 1-2 ч. ложки; норі - 2-3 аркуша. Приготування Відварюємо рис з додаванням цукру і оцту протягом чверті години, зменшуємо вогонь і даємо постояти ще 5 хвилин під кришкою. Рибу і очищений авокадо ріжемо соломкою, розводимо васабі. На стіл кладемо спеціальну рогожу, на неї викладаємо лист норі, руками, змоченими в холодній воді (рисовому оцті) беремо жменьку рису і розподіляємо рівномірно по листу. Рис змащуємо васабі, намагаючись не забувати, що це все-таки гострий соус. Впоперек аркуша (тобто по довжині майбутніх ролів) викладаємо рибу і авокадо. Потім згортаємо лист в рулетик. Мокрим ножем розрізаємо одержаний рулет навпіл і кожну половину ще на три частини. Маринований імбир, соєвий соус і васабі - обов'язкові компоненти при подачі ролів з сьомгою і авокадо.
Роли з авокадо і огірком
Інгредієнти: рис для суші - 100г; рисовий оцет - 1 ст. ложка; маринований імбир; лист норі - 1 шт.; авокадо - 1 шт.; цукор - 1ст. ложка; огірок - 1 шт.; васабі. Приготування Відварюємо рис, додавши рисовий оцет і цукор. Авокадо і огірок нарізаємо смужками. Викладаємо мокрими руками рис на лист норі, потім авокадо і огірок. Загортаємо ролл з огірком і авокадо у вигляді рулету і нарізаємо мокрим ножем на шматочки. Не забудьте подати до роллам соєвий соус і васабі.