Основна складність виконання різних страв японської кухні полягає в мистецтві правильного приготування рису. Якщо ж ми хочемо готувати суші з креветками, то, крім того, що слід правильно приготувати рис, треба навчитися правильно обробляти креветки. Вивчимо питання докладно.
Як приготувати суші з креветками?
Креветки містять хітозан, потужні антиоксиданти і унікальні поліненасичені жирні омега-3-кислоти. Можна, звичайно, використовувати готові відварені або відварені і замариновані креветки, їх можна знайти в продажу іноді з хвостиками, іноді без, іноді повністю готові і очищені. Якщо креветки заморожені, їх перед відварюванням слід розморозити.
Як варити креветки для суші?
Великі креветки, сирі або підварені, свіжі або заморожені, без голів, насаджуємо на тонкі бамбукові шпажки. Розміщуємо їх на шпажках в киплячу злегка підсолену воду і варимо протягом 5-10 хвилин (залежить від розміру). Якщо ви купили рожеві креветки, значить, вони вже наполовину проварені. У цьому випадку готуємо їх протягом 3-х хвилин. Витягаємо, остуджуємо, акуратно знімаємо зі шпажок і видаляємо лапки.
Надрізаємо креветку вздовж черевця гострим ножем і, притримуючи пальцями однієї руки за хвостик, акуратно знімаємо панцир. Прорізаємо очищену креветку неглибоко вздовж і видаляємо кишечник. Іноді хвостик видаляють разом з панциром, в інших випадках залишають.
Можна засмажити креветки на рослинному маслі в сковороді з часточками часнику (і очищені, і з панциром), >в будь-якому випадку, готуємо протягом не більше 2-3-х хвилин і викладаємо на серветку, щоб стік зайвий жир. Потім видаляємо непотрібне, часник викидаємо.
Можна насадити креветки на шпажки і смажити у фритюрі.
Як зробити суші з креветками?
З готового звареного рису (він повинен трохи клеїтися) формуємо підкладку під креветку і просочуємо її сумішшю соєвого соусу і рисового оцту. Зверху поміщаємо креветку. Викладаємо суші на блюдо і подаємо з підігрітим саке, японським віскі або пивом.
Сподіваємося, наш простий рецепт створення суші з креветками буде для вас корисним.