Роли з морського язика - досить оригінальна і делікатесна закуска. Готуються вони дуже легко, зате гості неодмінно будуть приємно здивовані і обов'язково попросять у вас рецепт цього смачного страви.
Роли з морського язика з огірком
Інгредієнти: філе язика - 4 шт.; свіжий огірок - 2 шт.; кабачок - 1 шт.; соус песто - 2 ст. ложки; оливкова олія - 1 ст. ложка; лимонний сік - за смаком; сіль і перець - за смаком. Приготування Зараз розповімо, як приготувати оригінальні роли з морського язика. Духовку заздалегідь включаємо і розігріваємо приблизно до 190 градусів. Потім на деко кладемо зовнішньою стороною вгору філе морського язика. Кабачок тоненько нарізаємо вздовж. Потім намазуємо кожен шматочок соусом песто і кладемо по шматочку кабачка. Тепер звертаємо рибу рулетиком і перекладаємо на жаростійке блюдо. Солимо, перчимо до смаку і скроплюємо оливковою олією з додаванням лимонного соку. Ставимо форму в духовку і випікаємо протягом 20 хвилин. Цим часом беремо свіжий огірочок, моєму його, витираємо рушником і нарізаємо вздовж на тоненькі скибочки. Перед подачею на стіл рулетики з морського язика загортаємо у огірок і подаємо зі свіжими овочами.
Роли з беконом з морського язика
Інгредієнти: філе морського язика - 1 шт.; бекон - 3 смужки; сир - 70 г; часник - 1 зубчик; зелень - за бажанням; вершкове масло - 30 р. Приготування Філе морського язика розрізаємо вздовж на три частини, солимо, перчимо, поливаємо соком лимона, і ставимо в холод маринуватися на 30 хвилин. Після цього беремо рибні смужки, кладемо на них смужки бекону начинку з тертого сиру, зелені, видавленого через прес часнику, і загортаємо все в рол, який потім закріплюємо зубочистками. Зверху укладаємо шматочки масла, збризкуємо олією і ставимо в духовку, розігріту до 220 градусів. Випікаємо приблизно 15 хвилин.
Роли з морського язика з овочами
Інгредієнти: морква - 2 шт.; цибуля - порей - 1 шт.; вершкове масло - 150 г; біле сухе вино - 250 мл; філе морського язика - 4 шт.; голова й кістки морського язика - 200 г; вода - 1 л; шпинат - 100 г; борошно - 1 ст. ложка; сметана - 200 мл; яєчні жовтки - 2 шт.; селера - 1 стебло; чорнослив без кісточок - 3 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Отже, спочатку філе морського язика трохи відварюємо в підсоленій воді. Потім рибу обережно виймаємо, а отриманий бульйон залишаємо на плиті. Морква, стебло селери і цибулю-порей моєму, витираємо рушником і нарізаємо тонкими скибочками.
Далі кладемо овочі в форму для запікання, додаємо трохи вершкового масла і готуємо 5 хв у духовці при температурі 100 градусів. Під час приготування перемішуємо всі овочі хоча б два рази. Після цього викладаємо туди ж голови і кістки морського язика і знову ставимо в духовку на 2 хвилинки. На закінчення наливаємо вино, трохи води, кладемо сіль, перець. Накриваємо все кришкою і
знову ставимо в духовку ще на 6 хвилин.
Цим часом промиваємо поки шпинат, видаляємо стебла. Філе риби обсушуємо і приправляємо спеціями, а потім кладемо поверх неї декілька листочків шпинату. Звертаємо їх рулетом і покласти у змащену олією форму для запікання. У каструлі розтоплюємо трохи масла, нагріваємо, всипаємо борошно і добре перемішуємо, поступово вливаємо рибний бульйон. Сметану збиваємо з яєчними жовтками, виливаємо в бульйон і трохи збиваємо суміш. Додаємо чорнослив, накриваємо кришкою і залишаємо нудитися. Запечені рулетики і овочі викладаємо на гарячі тарілки, поливаємо соусом і прикрашаємо страву чорносливом, листям шпинату і цибулею.