Пропонуємо вам приготувати сьогодні роли з ікрою по описаним нижче рецептами, і поринути в атмосферу китайської кухні прямо у себе вдома.
Роли з червоною ікрою
Інгредієнти: рис - 200 г; ікра червона - 200 г; норі - 3 аркуша; оцет рисовий - 2 ст. ложки. Приготування Отже, ретельно промиваємо рис, змінюючи і зливаючи воду кілька разів. Потім заливаємо його холодною водою і залишаємо розбухати. Потім знову зливаємо рідину, заливаємо і ставимо варитися на повільний вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і готуємо рис 5-7 хвилин, поки він повністю не вбере в себе всю воду. Після цього, акуратно знімаємо каструлю з вогню, але не відкриваємо кришку ще хвилин 15-20.
У остиглий рис додаємо трохи оцту і кілька разів перевертаємо, все дерев'яною лопаткою, не заважаючи. Цим часом беремо листи норії, акуратно поділяємо їх руками, або розрізаємо на 5 смужок. Рисовий оцет змішуємо з такою ж кількістю води, і кожен раз змочуємо руки перед роботою. Отже, беремо руками трохи рису і формуємо з нього кульку. Смужку норі кладемо шорсткою стороною вгору на долоню і викладаємо на неї колобок. Далі загортаємо все, кінчик смужки змочуємо водою і приклеюємо. Надаємо ролу потрібну форму і зверху викладаємо чайною ложкою ікру, подаємо блюдо з соусом, васабі. Готові роли з ікрою лосося їмо тільки дерев'яними паличками.
Роли з ікрою минтая
Інгредієнти: норії - 1 упаковка; плавлений сир - 1 шт.; ікра минтая - 300 г; свіжий огірок - 1 шт.; рис - 400 г; рисовий оцет - 4 ст. ложки; вода - 05 л; сіль, цукор; соєвий соус, маринований імбир, васабі. Приготування Отже, спочатку давайте підготуємо рис. Для цього його гарненько промиваємо, заливаємо водою і залишаємо на годину. Потім ставимо на вогонь і варимо на сильному вогні хвилин 5.
Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо ще хвилин 10-15 при закритій кришці. Даємо рису постояти 20 хвилин і охолонути.
Цим часом моєму огірок, і нарізаємо його разом з сиром смужками. У чашці з'єднуємо дрібку солі, цукор і рисовий оцет. Цією сумішшю поливаємо наш рис, але не перемішуємо. На рогожу кладемо лист норі, зверху викладаємо рис, далі смужки огірка і сиру. Тепер акуратно загортаємо все в рулет, надаючи ролу руками округлу форму. Даємо страві постояти трохи охолонути, а потім розрізаємо мокрим гострим ножем і подаємо роли з огірком разом з васабі, маринованим імбиром і соєвим соусом.