Роли в лаваші з різними начинками - прекрасна ідея для ланчу, який можна легко взяти з собою. Така страва готується швидко і при правильному підборі інгредієнтів залишається до всього іншого ще й корисним. Кілька ідей для приготування ролів з лаваша ми зібрали в цій статті.
Як зробити роли з лаваша з сьомгою?
Інгредієнти: Для лаваша:
лаваш; рукола - 1 пучок; копчена сьомга - 100 г; бобові паростки - 1/4 ст.; огірок - 1 шт. Для соусу:
крем-сир - 50 г; майонез - 1 ч. ложка; лимонна цедра - 1 1/4 ч. ложки; лимонний сік - 1 ч. ложка; кріп; сіль, перець. Приготування Всі інгредієнти для соусу з'єднуємо разом і збиваємо за допомогою блендера. Рівним шаром розподіляємо соус з лавашу і починаємо викладати інгредієнти рівною смугою з краю лаваша. Першим шаром йде рукола, за нею тонкі смужки сьомги, далі бобові паростки і в самому кінці скибочки свіжого огірка. Нижній край лаваша підверніть, а потім щільно скачуємо рол починаючи з того кінця, на якому розкладений начинка.
Рол «Цезар» в лаваші
Інгредієнти: Для ролу:
куряче філе - 2 шт.; лаваш; листя салату; помідори - 2-3 шт.; яйця - 2 шт.; панірувальні сухарі; твердий сир - 120 г; сіль, спеції для курки - за смаком. Для соусу:
часник - 2 зубчики; оливкова олія - 4 ст. ложки; вустерширський соус - 1 ст. ложка; гірчиця - 1 ст. ложка; лимонний сік - 2 ст. ложки; сіль, перець. Приготування Куряче філе розрізаємо вздовж волокон на 3 рівні частини. Кожну частину солимо і приправляємо спеціями. Яєчні білки відділяємо від жовтків, останні залишаємо для соусу, а самі білки злегка збиваємо виделкою і занурюємо в них шматочки курячого філе. Виймаємо курку з яйця, залишків білка даємо стекти і обвалюємо курку в панірувальних сухарях . У сковороді розігріваємо олію, смажимо на ньому куру з обох боків до золотистого кольору. Помідори миємо й нарізаємо кільцями. Сир тремо на тертці.
У невеликій мисці з'єднуємо інгредієнти для соусу: жовтки збиваємо з маслом за допомогою міксера, додаємо трохи пропущеного через прес часнику, вустерширського соусу, гірчиці і лимонного соку. Солимо і перчимо за смаком.
Лаваш змащуємо соусом і кладемо на нього листя салату. Зверху розкладаємо томати, на них - шматочки кури, потім ще трохи соусу на саме м'ясо і у фіналі тертий сир. Звертаємо роли з лаваша з куркою і приступаємо до трапези.
Рецепт ролів в лаваші з шинкою
Інгредієнти: Для лаваша:
лаваш - 4 шт.; шинка - 200 г; сир рікотта - 200 г; молодий шпинат - 80 р. Для соусу:
помідори - 2 шт.; перець чилі - за смаком; червоний цибуля - 1/4 шт.; свіжий коріандр; сік лайма, сіль, перець - за смаком. Приготування Почнемо з приготування соусу сальса для нашого лаваша: томати бланшируем і очищаємо від шкірки. Дрібно нарізаємо всі інгредієнти для соусу за допомогою ножа або блендера. Приправляємо соус соком лайма, сіллю і перцем за смаком. Якщо сальса вийшла надмірно водянистою, то її можна злегка віджати через марлю, інакше вона размочит готовий рол і
він не вийде хрустким як слід.
Лаваш змащуємо готовим соусом, поверх розкладаємо тонкі скибочки шинки. Для даного рецепту ви можете взяти як і просту варену шинку, так і шматочки хамона, або навіть пастроми. Посипаємо шинку рікоттою і звертаємо лаваш в рол. Кладемо рол на сковороду без олії і обсмажуємо з обох боків до рум'янцю. Перед подачею розрізаємо рол з лаваша з шинкою навпіл і подаємо до столу з листям молодого шпинату, або свіжим салатом. За бажанням листя шпинату можна помістити всередину самого ролу, виклавши їх з одного краю і звернувши лаваш як зазвичай.